Exotic Gaming Academy i King of Nordic

– Har spilt ekstremt mye sammen

Lagkapteinen i Exotic Gaming Academy mener laget er godt forberedt til fredagens King of Nordic-sluttspill.

Kapteinen håper å få spilt Cache.
Valve/Privat/montasje Gamer.no

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill.

Fredag kveld er det klart for siste episode i sjette sesong av King of Nordic. Ingen norske lag har så langt vunnet turneringen, og denne uka er det et akademilag som skal representere Norge for andre gang. Laget spiller under navnet Exotic Gaming Academy. I finalen av kvalifiseringen slo de ut ChokeMasters, som tidligere har deltatt i sluttspillet i King of Nordic.

– Vi er svært godt forberedt til fredag

DETTE ER EXOTIC GAMING ACADEMY

Vis mer

Håkon Hjorth «Timber» Minde
Christian «Blacklife» Herbert
Severin «7Rin» Byrknes
Joacim Eide «Spezle» Solbakken
Kenneth «tangen» Tangen

Lagkaptein, Håkon Hjorth «Timber» Minde, sier at laget har spilt veldig mye sammen de siste månedene, og at de føler seg godt forberedt til sluttspillet.

– Vi har spilt sammen ekstremt mye de siste månedene, så vi er svært forberedt til fredagen. Det er noen kart jeg vet vi er svært flinke på, og føler vi kan overraske stort på. Får vi kun disse kartene, mener jeg vi kan gå hele veien, sier Minde.

– Hvilke kart er det du mener dere er sterkest på?

– Mirage, Cache og Overpass er uten tvil våre sterkeste kart, og der tror jeg vi kan slå alle motstanderne, og vi skal til og med slå dem ganske komfortabelt med riktig dagsform. På Cobblestone, Nuke og Inferno kommer det til å bli veldig tøft, men ikke umulig er vi heldige med motstanden.

Minde er også ganske sikker på hvem som blir den tøffeste motstanderen i turneringen, og vet hvem de kan ha best sjanse mot.

– Sverige er vel kjent som de beste i turneringen, men slik jeg har oppfattet er alle land utenom Island svært gode. Jeg ser egentlig på alle lag som like store utfordrere, slik at vi går inn i hver kamp med lik tankegang. Jeg tror det står mye mer på hvilket kart vi møter dem på, enn hvem vi møter. Ønsker uansett kun å bruke tiden på vårt spill, og ikke motstanderne sitt, mener Minde.

Håkon Hjorth «Timber» Minde gleder seg til sluttspillet.
Privat

Selv om lagkapteinen mener at Island er det enkleste laget, så sier han at han er usikker på om han ønsker å møte dem først, og dermed få den enkleste veien til toppen.

– Jeg er usikker på om vi vil ha den letteste veien til finalen, men en åpningskamp mot Island hadde vært fint, og deretter få revansje mot Danmark i semifinalen, og finalen mot Sverige på Mirage eller Overpass. Uavhengig av resultat i finalen, vet jeg at det hadde blitt en bra kamp.

Hvis akademilaget vinner, skal pengene settes inn på konto for å bruke det til å reise på turneringer.

Les også
– Følte Domino la seg ned i fosterstilling

– Reisepenger til LAN, slik at vi kan vinne penger der, til å reise på enda flere turneringer, avslutter Minde.

Gamer.no i samarbeid med ESEN og MSI

I samarbeid med ESEN og MSI arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til den sjette sesongen av King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige, Finland og Island. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4400 kroner, og vinner man tre uker på rad får man en jackpot på omlag 18 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 28. april.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden