Harde tider i spillbransjen

Innstramminger og oppsigelser

EA strammer inn livreimen, og Sony forbereder store nedskjæringer.

I forrige måned kunngjorde Electronic Arts en stor reduksjon i staben etter et svakt kvartal. Samtidig uttrykte de optimisme om salget i de kommende månedene, men de gode utsiktene har nå fått seg en knekk.

Warhammer Online er et lyspunkt i tilværelsen for EA.

Ifølge Gamespot har EA endret prognosene for finansåret 2009, og regner med å tjene mindre en tidligere antatt. De mørkere utsiktene skal være en konsekvens av et dårligere høytidssalg enn selskapet hadde forventet.

– Siden vi har økt kvaliteten på våre viktigste produktet i år må vi si oss skuffet over at høytidssalget ikke lever opp til våre forventninger. Gitt dette og de usikre økonomiske tidene tar vi nå grep for å få ned kostnadene og øke inntjeningen, forteller EA-sjef John Riccitiello.

Riccitiello forsikrer om at EA fortsatt vil arbeide med å øke kvaliteten på sine spill, samt satse på nye titler neste år. Likevel planlegger de å redusere staben ytterligere, noe som også medfører at de dropper flere spill.

Hvilken titler som er i faresonen er usikkert, men under en konferanse forklarte Riccitiello at det planlegges kutt i produktene for både massemarkedet og den harde kjerne av spillere. EAs mange sportsspill skal være trygge, og Riccitiello er fornøyd med både Warhammer Online, Dead Space og Mirror's Edge.

Blir Playstation 3 dyrere?

Nedskjæringer hos Sony

Hos Sony er det også nedgangstider og oppsigelser. Elektronikkgiganten sier opp fire prosent av sine 160 000 arbeidere, noe som betyr at 8000 snart står uten jobb. I tillegg blir 8000 midlertidige ansatte sagt opp.

Kuttene skal skje over hele verden og hovedsaklig i selskapets elektronikkavdelingen. Samtidig planlegges det en prisøkning på flere produkter. I hvilke grad dette kommer til å påvirker Playstation 3 og PSP er foreløpig uklart, og en representant for Sony Computer Entertainment Europe ville ikke kommentere mulighetene for en eventuell prisøkning overfor Gamespot.

Siste fra forsiden