Harry Potter onlinespill på vei?

Må Lord of the Rings Online vike?

En voldsom pengeinnsprøyting i MMO-utvikleren Turbine skaper fornemmelsen om at noe stort er i gjære.

Gamasutra kunne for en drøy måned siden melde om at utvikleren bak spill som Lord of the Rings Online og Dungeons and Dragons Online, Turbine, over en periode har mottatt investeringer for omlag 90 millioner dollar. For en liten uke siden kom meldingen om at selskapet GGV Capital og Time Warner sto for 40 av disse millionene.

– Vår investering i Turbine er et viktig tillegg til Time Warners underholdningsinitiativ. Interaktiv underholdning på internett er et stort vekstmarked, og vi er veldig entusiastiske om Turbine, deres unike evne og de åpenbare mulighetene som ligger innen vår egen brede portefølje, sier Rachel Lam i Time Warner Investments.

Det er særlig etter Time Warners investering at ryktene om Turbines fremtid har begynt å blusse opp. Massively.com er en av mange som har kommentert at det lukter et nettbasert Harry Potter-spill lang vei.

Time Warners gigantiske kassasuksess basert på J.K. Rowlings bøker har bare to filmer igjen før historien er ferdig fortalt, og da vil et slikt spill sannsynligvis være glimrende hvis de ønsker å profittere videre på den unge trollmannen.

Spørsmålet en videre kan spørre seg er hvorvidt Turbine kommer til å ansette flere folk og la Lord of the Rings Online og et eventuelt nytt spill få lik støtte, eller om de vil omprioritere sine ressurser og sette seg på sopelimen mot Galtvort.

Siste fra forsiden