League of Legends

«Hatrixx» mister plassen sin på HWA Gaming

I tillegg er han utestengt fra Tyrkia i tre måneder på grunn av visumproblemer.

Jørgen «Hatrixx» Elgåen, her avbildet i midten, står uten lag.
Riot Games

Profftilværelsen i Tyrkia viser seg å være tøff for norske unggutter. Tidligere har både Isak «Energy» Fjell, Dennis «Denden» Bui og Omid «Touch» Rosander spilt fast i Tyrkia, men alle mistet plassen sin i laget og har blitt sendt hjem. Sist var det Bui som måtte ta turen hjem til Norge. Nå er det Mid Lane-spilleren Jørgen «Hatrixx» Elgåen som må ta den sure turen hjem til Norge.

Les også: Var ikke gode nok i Norge – nå skal nordmennene leve ut proffdrømmen i Tyrkia »

Elgåen signerte en ett-årskontrakt med HWA Gaming i januar i år, men den rakk han aldri å fullføre. På vei inn i laget finner du danske Dan «GodBro» Van Vo med historie fra Team Huma, Ninjas in Pyjamas og SK Gaming Prime for å nevne noen.

– Føler ikke det var et rett valg av laget

Attenåringen er på utkikk etter et nytt lag.
Riot

Elgåen kan røpe til Gamer.no at han er blitt erstattet på grunnlag av den nye tilgjengelige spilleren. Van Vo, som angivelig er en god venn av Anıl «HolyPhoenix» Işık (som også spiller på HWA Gaming), skal være en mer komplett spiller, forklarer Elgåen.

– Personlig føler jeg ikke det var et rett valg av laget. Jeg har god kommunikasjon med de og har prestert bra den siste tiden. Generelt er Van Vo likevel en bedre spiller enn meg, så dersom samarbeidet funker bra kan det hende det var det rette valget for laget.

Utestengt fra Tyrkia

Elgåen vil ikke ha mulighet til å finne seg et nytt hjem i Tyrkia de neste tre månedene. Spilleren meldte via Twitter at han er utestengt i tre måneder fra Tyrkia på grunn av visumproblemer.

– I Tyrkia må man kjøpe e-visa som varer i tre måneder, og man kan kun ha ett slikt visum i løpet av en periode på 6 måneder. Da jeg dro tilbake til Tyrkia måtte jeg søke om statsborgerskap der. Dersom man gjør det må man oppholde seg i landet i påvente av svar, men siden jeg reiste hjem før jeg fikk svar var konsekvensen tre måneder utestengelse.

– Hva blir planene framover?

– Neste uke skal jeg ta det med ro og komme meg til rette i Trondheim igjen. Kommer til å se etter et nytt lag, enten i Europa eller Nord-Amerika, og har allerede fått tre tilbud: to norske og et gresk lag.

nDurance nytt midlertidig hjem?

Isak «Energy» Fjell forlot nylig nDurance Gaming og klubben skal ha rettet øynene mot Elgåen. Spilleren selv forteller at å spille i Norge er siste utvei.

Les også
Slik skal høstens Telenorliga spilles

– Om dagen føler jeg meg veldig god så jeg sikter meg inn for å spille på et Challenger Series-lag. Jeg har lært utrolig mye fra tiden i Tyrkia, spesielt etter treningskamper mot andre Challenger Series-lag og LCS-lag. Vi får se hva tiden bringer. Jeg har ikke hatt så mye tid til å tenke på hva jeg vil.

Men dersom du kommer til å spille i Norge, hvilket lag tror du passer best?

– Det er jeg usikker på, men Anders «Sharp» Lilleengen er en veldig god spiller som kan være spennende å jobbe med, så mest sannsynlig nDurance Gaming, avslutter Elgåen.

Gamer.no har ikke lykkes å få en kommentar fra HWA Gaming.

Siste fra forsiden