FaZe til finale i IEM Katowice / Counter-Strike: Global Offensive

Håvard «rain» Nygaard og FaZe Clan er klare for finale

Møter danske Astralis i søndagens IEM Katowice-finale.

Håvard «rain» Nygaard og resten av FaZe er i finalen.
Adela Sznajder/DreamHack

DETTE ER IEM KATOWICE:

Vis mer

12-lags turnering med omlag 2,1 millioner kroner i premiepotten. Lagene deles opp i to grupper hvor det beste laget går direkte til semifinale, og de to neste lagene fra hver gruppe går videre til kvartifnalene. FInalen spilles søndag, og spilles som best av fem.

Denne uken har det igjen blitt arrangert en stor turnering i Counter-Strike: Global Offensive. IEM har returnert til Katowice nok en gang, og med tolv sultne lag på plass, plassert i to forskjellige grupper, har flere store lag røket på smeller allerede i gruppespillet. Svenske Ninjas in Pyjamas og Fnatic, brasilianske SK Gaming og hjemmefavoritten Virtus.Pro ble alle slått ut i gruppespillet. Når sluttspillet startet i går var det hele 15 danske spillere igjen på de resterende seks lagene.

Nordmann med i finalen

DETTE ER FAZE CLAN:

Vis mer

Nikola «NiKo» Kovač
Fabien «kioShiMa» Fiey
Aleksi «allu» Jalli
Finn «karrigan» Andersen
Håvard «rain» Nygaard

Norske Håvard «rain» Nygaard spiller for FaZe Clan, og ble tidligere i dag klar for finalen etter å ha slått Immortals 2-0 i semifinalen. Laget vant sin gruppe etter godt spill gjennom hele gruppespillet, og slapp derfor å spille kvartfinale.

Håvard «rain» Nygaard og resten av FaZe er i finalen.
Adela Sznajder/DreamHack

I finalen møter vår norske venn regjerende majormester Astralis. FaZe har også en ny spiller på laget, bosniske Nikola «NiKo» Kovač, som ble med for omlag en uke siden. Han kom fra mousesports, og blir av mange regnet som et av verdens største talenter. Foran finalen er danske Astralis favoritter til å vinne, men FaZe har vist solid form gjennom hele turneringen. Lagleder i FaZe, «karrigan» har også tidligere spilt for Astralis, og kjenner spillerne veldig godt.

Finalen starter søndag klokken 18:30, og kan sees direkte på ESL sin Twitch-kanal »

Siste fra forsiden