HCT Oslo - Hearthstone

HCT Oslo vender tilbake

Polaris gjentar bragden fra tidligere i år, enda mer bestemt på å sette Norge på e-sportkartet.

Adobe Stock Photo/Blizzard

Igjen blir det duket for et stort arrangement i regi av Polaris og en av verdens største spillutviklere, Blizzard. HCT Oslo vil samle nok en gang verdens beste Hearthstone-spillere, samt beriket av norske talenter i alle aldre.

HCT Oslo ble avholdt for første gang den 24. og 25. mars i år, der 256 spillere kjempet om en premiepott på cirka 116 000 norske kroner, i tillegg til 191 konkurransepoeng. Disse poengene er svært viktige å få med seg i kampen om sluttspillplasser som igjen fører til kvalifisering til verdensmesterskapet i Hearthstone.

Det var flere anerkjente spillere tilstede under første begivenhet, noen av de største var «Amnesiac» fra USA, «Orange» fra Sverige og «Hoej» fra Danmark, samt selvfølgelig vårt eget stortalent Casper «Hunterace» Notto fra Norge. Notto vil igjen kunne få kjempe på hjemmebane mot de aller beste i verden. Det var Italienske Marco «Turna» Castiglioni som kjempet seg helt til topps og innkasserte nærmere 22 000 kroner i førstepremie.

Braksuksess

Initiativtaker Renato Mahmutagic ser frem til å kunne invitere inn verdenseliten til Oslo på nytt.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Med hele verdens øyer på Norge følte vi både ansvar, stolthet og ydmykhet over å kunne representere Polaris for første gang, og fremtiden for norske e-sport-eventer. Arrangementet ble en braksuksess og gikk over all forventning og publikumresponsen har vært overveldende positiv, forteller Initiativtaker bak Polaris, Renato Mahmutagic.

Denne gang vil HCT Oslo bli avholdt mellom 29. september og 1. oktober under årets Polaris LAN Pro Series i Oslo, der en rekke andre spill også skal i ilden. Det blir plass til opptil 256 deltakere til å kjempe om en premiepott på cirka 116 000 norske kroner, i tillegg til de 191 Hearthstone konkurransepoengene som kan styrke deres posisjon mot verdensmesterskapet som blir spilt under årets BlizzCon i Los Angeles førstkommende november.

Siste fra forsiden