Altiboxligaen / StarCraft II

Heftig snuoperasjon da «Snute» vant Altiboxligaen

– Oppgjøret var en drøm for oss som elsker StarCraft II, forteller kommentatoren.

Jens «Snute» Aasgaard og Kristoffer «TargA» Mathisen har lenge dominert det norske StarCraft II-miljøet, og da siste runde av Altiboxligaen gikk av stabelen torsdag var det nettopp disse to som møttes til dyst.

De to zergspillerne stod nemlig helt likt i poengsum da det var duket for siste, og dermed også avgjørende kamp i ligaen. Sist de to kjempene møttes var det TargA som trakk det lengste strået med en 4-3-seier i Telenorligaen. Derfor var det ingen overraskelse at det ble en jevn kamp også denne gangen.

En aggressiv affære

Jens Waller «Snute» Aasgaard (t.v.) og Kristoffer «TargA» Marthinsen møttes nok en gang i finalen av en norsk turnering.
Helena Kristiansson/ESL

Snute åpnet den første kampen med tidlige zerglings, men TargA lå bak og holdt av angrepet. På tross av at TargA sine roach-enheter ikke hadde mulighet til å skyte de flyvende mutalisk-enhetene til Snute, fikk han gjort mye skade på Snute sin base. Etter mye kniving var det TargA som fikk overtaket og kom seirende ut i den første kampen.

Den andre kampen ble en rask affære fra ende til annen. TargA åpnet med tidlige zerglings og tok ut mye av økonomien til Snute, som til slutt holdt av angrepet. TargA fortsatte å spille aggressivt hele kampen, og knakk Snute med roaches og queens. Dermed var stillingen 2-0, og TargA kunne ta serien med seier i den tredje kampen.

– TargA sitt valg av armor-oppgraderinger gjorde underverker for hans spillestil! Jeg tror Snute ble tatt litt på sengen, som førte til raske 2-0 fra Targa, forteller Torgrim «Fable» Ruud, StarCraft II-caster i Altiboxligaen til Gamer.no.

Comebacket begynner

I den neste kampen kom Snute tilbake i et roach mot roach-oppgjør. Stillingen var dermed 2-1 og comebacket hadde begynt.

TargA håpte å ta seieren i den fjerde kampen med et tidlig zergling-angrep, mens Snute gikk for en mer økonomisk åpning. TargA gav alt han hadde, men Snute dro i fra sakte, men sikkert og tar seieren i en viktig kamp. Dermed stod det uavgjort, og serien gikk til en siste og avgjørende kamp.

TargA åpnet aggressivt også i denne kampen, og flommet Snutes base med en haug zergling-enheter. Snute holdt angrepet av med noen velplasserte banelings, og fikk nok en gang et økonomisk overtak. Med et oppgraderingsovertak gruste Snute sine roach-enheter over TargA sin styrke, og med en seier i den siste kampen er comebacket komplett.

– TargA spilte, som vanlig, veldig aggressivt, men Snute vet hvordan han skal forsvare seg med det absolutte minimum. Så fort Snute fikk komme et stykke ut i kampen, med roach-enheter, spilte han vanvittig godt. Det som virkelig satte prikken over i-en i denne serien var at ingen av kartene var full overkjøring. Det var mye frem og tilbake! Å få et oppgjør som dette over fem kart, med et comeback på tre strake seire, er en drøm for oss som digger StarCraft II, forteller Ruud.

Endelig revansje

Snute stakk dermed av med seieren, og i tillegg til å ha fått sin revansje, fikk han også med seg en pengepremie på 10 000 kroner. TargA gikk heller ikke tomhendt hjem, og fikk hele 5000 kroner for sin innsats i Altiboxligaen.

Les også
Anmeldelse:

Opptaket av finalen kan sees i sin helhet på TV 2 Sumo.

Siste fra forsiden