Hent frem din indre hersker

Settlers 7 slippes til våren.

The Settlers er kjent både som brettspill og dataspill. Dataspillene finnes på en rekke forskjellige plattformer, i ulike versjoner.

Spillenes kjennetegn er uskyldig og tegneserieaktig grafikk på overflaten, men med et dypt og komplisert gameplay. Her er det ikke bare å bygge en brakke for å pøse ut dødelig effektive soldater. I Settlers må man typisk først samle lær til beltene til soldatene, tre til buene, metall til sverdene, hjelmene og rustningene – til slutt må komponentene snekres sammen til forskjellig våpen som til slutt samles sammen og gir én kampklar soldat.

Det første Settlers er en av de mest folkekjære klassikerne i strategisjangeren, og spillet var i sin tid svært nyskapende. I nyere tid har serien gått bittelitt på tomgang når det gjelder nye ideer, men det skal forhåpentligvis endre seg snart.

Nå er det syvende spillet i hovedserien på vei, ifølge en fersk pressemelding. The Settlers 7: Paths to a Kingdom slippes til PC til våren 2010. Spillet er satt til tidsperioden tidlig renessanse og Europa er kontinentet spillerne får boltre seg på.

Spillet lover å være tro til seriens røtter, men skal samtidig gi en rekke nyvinninger og innovasjoner. Settlers 7 vil ha varierte og spennende spillområder med brølende elver og svære fjell som må forseres for å nå frem til fienden. Spillet vil også få en ny og kraftig forbedret grafikkmotor, samt smartere fiender og undersåtter.

Inndelingen av spillets provinser i sektorer består, i ekte Settlers-stil. Som før må spilleren ta seg av både logistikk, produksjon og krigføring på én og samme tid. Spillere med talent for organisasjon og fordeling av oppgaver vil klare seg bedre enn oss andre dødelige i dette spillet.

Som vi har sett i lignende spill er det ikke bare én vei til seier i Settlers 7. Man kan vinne gjennom ren og skjær militær makt, ha best og mest avansert teknologi eller tjene seg søkkrik gjennom spillets handelssystem. Eller en kombinasjon av de overnenvte: Ulike bragder vil gi såkalte seierspoeng som avgjør kampene, som innebærer at enhver spillestil kan komme til å lønne seg når det hele er over og poengene telles opp.

Andre nyheter er en omfattende online flerspillerkomponent, med både samarbeid og mann-mot-mannkamper. Det loves nedlastbart brukerinnhold, som forhåpentligvis betyr en integrert banelagingsmodus. Som vanlig i sjangeren blir det også highscorelister å klatre opp på.

Våren 2010 altså, vi gleder oss.

(Kilde: Pressemelding)

Siste fra forsiden