StarCraft II

Her avbryter «Naniwa» storturneringen i raseri

Dramatisk avslutningen på IEM for den svenske StarCraft-spilleren.

Den svenske StarCraft-spilleren Johan «Naniwa» Lucchesi har nettopp gått ut av storturneringen IEM World Championship på oppsiktsvekkende vis. Etter å ha tapt første runde mot Terran-spilleren Choi «Polt» Seong Hun, har han nemlig valgt å gi opp sin plass i turneringen.

Ga opp

I kampen gikk Naniwa for et tidlig, skjult angrep mot Polt, som koreaneren oppdaget såpass fort at hele angrepet måtte bli avblåst. Deretter kommer Naniwa med kommentaren «xD så gøy å spille uten lydisolering», for så å avslutte kampen.

Naniwa uttrykker sin frustrasjon over situasjonen rett før han forlater kampen. (Foto: ESL)

I utgangspunktet skulle spillerne ha spilt til best av fem, men etter å ha ventet en stund velger Naniwa å gi opp. Polt gikk dermed videre til neste runde i turneringen, og Naniwa røk rett ut. Du kan se hendelsen i videovinduet nederst i saken.

Da IEM World Championship startet fredag ettermiddag, var Naniwa det eneste gjenværende håpet hos det ikke-koreanske publikumet. Men til tross for at sjansene til den svenske spilleren ikke ble sett på som særlig gode i forkant av helgens turnering, var det nok få som hadde forventet at han skulle ryke ut etter én eneste kamp.

Drama på Twitter

Etter å ha blitt buet av scenen, fortsetter kontroversene for Naniwa på Twitter. Her uttrykker han igjen sin frustrasjon over mangelfull lydisolering. Han mener trolig at lyden publikum skapte da de så det tidlige angrepet hans var det som fikk Polt til å se etter bygningene hans, til tross for at koreaneren begynte å speide etter lureri på et helt normalt tidspunkt.

Til tross for at han gikk videre, virket ikke Polt særlig fornøyd med måten han vant første runde på. (Foto: ESL)

Videre skriver Naniwa at han ikke ser noe poeng i å spille lenger, og at han er «ferdig med dette etter disse kampene». Siden svensken allerede har meldt at han kommer til å ta en pause fra StarCraft II på ubestemt tid, kan dette fort bety at vi nå har sett siste kamp fra en av de aller beste europeiske spillerne gjennom StarCraft IIs historie.

Naniwa er ikke den eneste som har kommet med kontroversielle uttalelser på Twitter. Den profilerte StarCraft-spilleren Ilyes «Stephano» Satouri er ikke nådig i sin melding til svensken, og skriver at han «håper folk endelig vil forstå at Naniwa er ren ondskap og en stor dritt, og at dere vil dele mitt hat for ham fra nå av».

Til tross for dramatiske tilstander rundt årets IEM World Championship, fortsetter turneringen som vanlig ut helgen. Du kan følge kampene direkte på arrangørens Twitch.tv-kanal.

Du ser hendelsen 20 minutter ut dette opptaket:


Watch live video from esltv_sc2 on TwitchTV

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden