Heroes of the Storm

Her avgjøres Norges første offisielle Heroes of the Storm-turnering

Casuals og BX3 White kjempet om 3500 kroner i førstepremie.

Knotteliten/Twitch

For få uker siden bestemte Tobias «Globe» Klipper seg for å sette sammen et lag. Nå står han og lagkameratene i Casuals igjen som vinnere av Heroes of the Storm-turneringen arrangert i samarbeid mellom Gamer.no og Blizzard etter å ha slått BX3 White i finalen lørdag 27. juni.

Var trygg på seier

– Vi var ganske selvsikre inn mot turneringen, vi har spillere med mye erfaring fra turneringer med andre topplag i Europa, og det tok vi med oss inn i denne turneringen, forteller Klipper til Gamer.no.

Han forteller at Harald «Beezy» Hansen har spilt for lag som SK Gaming i betaperioden, mens Niklas «Cursen» Skogheim har spilt for NEXT, som regnes som blant de ti beste lagene i Europa.

Kaptein Tobias «Globe» Klipper satte sammen vinnerlaget Casuals en uke før turneringen startet.

– Utenom mye erfaring er det også god spillforståelse på alle i laget, og de vet hva som skal til for å vinne, forteller han.

Finalen skulle spilles som best av fem. Casuals gikk inn i kampen med ett poeng siden de kom fra vinnerpuljen. BX3 White startet første kart (Cursed Hollow) bra , og hadde en liten ledelese frem til tredje Tribute.

– Der gjorde vi en liten feil og det kostet oss en curse som vi trengte for å skape en XP-ledelse. Den feilen utnyttet Casuals godt, og fikk styring på kampen og slapp den aldri, forteller Erik «Chi» Mundheim i BX3 White.

– Det var surt å tape første kampen i finalen. Der synes jeg vi spilte bedre enn Casuals, men ellers var de det beste laget og vant fortjent, innrømmer han.

På det andre kartet, Tomb of the Spider Queen, var Casuals det sterkeste laget fra start til slutt. Dermed var stillingen 3-0 og finalen ble avgjort etter to bare kart.

Ser du etter et Heroes of the Storm-lag? Prøv vårt Spillermarked »

Casuals stilte med følgende spillere:

Vis mer

Tobias «Globe» Klipper
Niklas «Cursen» Skogheim
Bjørnar «GiantAxe» Bogsveen
Michael «Narzilx» Gunvaldsen
Harald «Beezy» Hansen

BX3 White stilte med følgende spillere:

Erik «Chi» Mundheim
Simen «Zen» Myrvang
Jan Richard «Dekatuz» Stene
Johannes Soto «Jeflife» Isaksson
Simon «Qompis» Skretting

5000 kroner i potten

Casuals stikker av med 3500 kroner i førstepremien, mens BX3 White får 1500 kroner. Totalt 22 lag var påmeldt og de 16 første lagene som meldte seg på var med i trekningen om 15 spillerpakker bestående av spillvaluta og helter. Følgende tre lag stikker av med dette: BX3 Black, Northcast og The 5 Apostles.

Les også
Anmeldelse: Heroes of the Storm

Turneringen ble ikke offisielt vist eller kommentert av Gamer.no, men Kristoffer Stevik tok ansvar og kommenterte oppgjøret på sin Twitch-kanal sammen med Eirik Bye Singdahlsen. Du kan se opptakene her:

I likhet med sine sjangerfrender Dota 2 og League of Legends er Heroes of the Storm et gratis strategispill der to lag á fem spillere kjemper om å ta over et kart. Spillet kommer med over 30 helter fra Warcraft-, StarCraft- og Diablo-universene. Hver spiller velger seg én helt før hver kamp, og disse stiger i nivå når laget tar ut spillerstyrte og datastyrte fiender på veien.

Blant elementene som skiller Heroes of the Storm fra konkurrentene er syv «battlegrounds». Denne variasjonen skal gjøre kampene mer dynamiske og varierte. I tillegg er hvert oppgjør vesentlig kortere enn i andre spill, som på sin side kan gjøre det hele mer publikumsvennlig.

Se opptak av den siste og avgjørende finalekampen her:

Siste fra forsiden