Her er alt vi vet om Call of Duty: Black Ops III

Samarbeid i kampanjedelen, zombier, og en beta-test for første gang i serien.

Activision

Den siste måneden har Activision fyrt opp PR-maskineriet for årets Call of Duty. Den største utblåsningen hittil kom denne helgen – nå vet vi mer om kampanjedelen, flerspillerdelen og en rekke andre ting. Og joda, det er noen større endringer å spore. De fleste kan du faktisk selv se i traileren nederst i artikkelen.

Fire kan samarbeide

For første gang i serien kan du og tre andre venner spille gjennom kampanjedelen sammen. I Black Ops III skal man kunne hoppe inn i hvilket som helst brett sammen, uavhengig av om man har spilt hele spillet gjennom.

Call of Duty: Black Ops III.

Aberet for noen er nok at de historiemessige valgene man kunne ta i forgjengeren, Black Ops II, er kappet til fordel for samarbeidsmoroa. Brettene skal være åpnere, med en kunstig intelligens som reagerer på det du gjør. Figurene du spiller som kan også stige i grader, og man kan bygge de slik man ønsker.

Til Eurogamer forteller Treyarchs Jason Blundell at de heler har fokusert på å lage en kampanjemodus som er mer bygd opp av lag i stedet.

– Ved å gå tilbake til kampanjen flere ganger, med nye perspektiv, kan man lære nye ting. Tid og energi har gått med til å utvikle figurer, mellomsekvenser og historiefortellingen vår slik at de kan tåle flere tolkninger og flere gjennomganger, forteller han.

Kopierer ikke Advanced Warfare

Da fjorårets Call of Duty: Advanced Warfare deiset ned på markedet var det med en del endringer, særlig ed tanke på flerspillerdelen. Exo-skjelettene sørget for nye måter å bevege seg på. Treyarch skal ha tatt en annen vei med årets innslag, hevder de.

Call of Duty: Black Ops III.

Spillere skal kunne løpe langs vegger, ikke ulikt hvordan Respawn Entertainment taklet det i Titanfall. Slåssing under vann skal være nytt, og man kan skli langs bakken. Det betyr også at det å gå fra å løpe rundt til å hoppe ned i «prone»-stilling er borte.

Et nytt klassesystem kalt «Specialist» skal også snu litt om på hvordan man forholder seg til flerspillerprogresjonen. Her har man ni ulike soldater med hver sin nivåstige. Alle har de ulike egenskaper som former hvordan de slåss. Så langt vet vi av fire av disse klassene: Ruin, Seraph, Outrider og Reaper. Reaper og Outrider er nok mest spennende – førstnevnte er en robot med en mini-gun, mens sistnevnte bruker en sammenleggbar bue.

I tillegg kan spillere justere våpnene sine med et nytt verktøy kalt «Gunsmith». Her kan man slenge på slikt som optikk, opp til fem tillegg til våpenet, og legge på emblemer.

Zombie-modusen vender også tilbake. Sett bort fra at den får sin egen progresjonsgreie vet vi ikke mye mer håndfast. Det ryktes dog at det skal være fire kart tilgjengelig ved lansering.

Les også
Anmeldelse: Call of Duty: Black Ops III

Beta-test for først gang

Call of Duty: Black Ops III.

I motsetning til de fleste andre skytespill har ikke Call of Duty åpnet slusene for beta-testing før lansering. Først nå ønsker de å få til dette, riktignok ved å gi beta-test først og fremst til de som forhåndsbestiller spillet. Det er ikke kjent når denne testen åpnes.

For øvrig blir settingen for årets Call of Duty satt til 2060. Spesialsoldater drar nytte av robotteknologi til en slik grad at skillet mellom mennesker og roboter nesten har blitt visket ut.

Call of Duty: Black Ops III kommer til Xbox One, PlayStation 4 og Windows 6. november. Treyarch har hatt tre år på seg til å utvikle spillet denne gangen kontra to tidligere, så mange er spente på hva de kan gjøre med den ekstra tiden.

Noen holder fremdeles på Call of Duty-fortiden.
Fansen vil ha Modern Warfare 2 til nye konsoller »

Den nyeste Call of Duty-traileren. (Video: Activision)

Siste fra forsiden