Her er de første DS-spillene

Det er nå kunngjort en rekke detaljer om hvilke spill som kommer i salg samtidig med Nintendo DS, og hva som vil bli lansert før året er omme.

Når Nintendo DS kommer på det amerikanske markedet vil den følges av 10-12 spill som enten kommer i salg samtidig med konsollen eller innen 30 dager fra lanseringen. Nintendo har ikke sagt noe om nøyaktig hvilke av disse spillene som blir tilgjengelige når Nintendo DS kommer i salg.

Nintendo selv kommer med Super Mario 64 DS, en konversjon av det klassiske Nintendo 64-spillet. I tillegg vil konsollen lanseres sammen med en demo av det kommende Metroid-spillet, Metroid Prime Hunters: First Hunters, samt et innebygd "chatteprogram" som heter PictoChat. Dette vil la brukere sende beskjeder til opp til 15 andre DS-eiere i nærheten, ved hjelp av systemets trådløse nettverksfunksjoner.

Electronic Arts ser ut til å satse på DS, og vil ha tre titler klare for lansering når den nye konsollen kommer på markedet. Disse er Madden NFL 2005, Tiger Woods PGA Tour Golf og The Urbz: Sims in the City. Activision kommer til å lansere to titler, inkludert Spider-Man 2. Ubisoft har tenkt å levere plattformspillet Rayman DS, bilspillet Asphalt Urban GT og datingsimulatoren Sprung, mens Namco stiller med Ridge Racer DS og et spill som heter Mr. Driller: Drill Spirits, som kommer litt senere.

Sega sitt Project Rub har fått et nytt navn, nemlig Feel the Magic XY/XX. Dette spillet er en slags datingsimulator med et innovativt kontrollsystem. I tillegg vil de lansere en DS-versjon av det populære arkadespillet Puyo Pop Fever. THQ kommer med Ping Pals, samt flere spill som vil bli lansert senere.

Innen utgangen av 2004 vil det i følge Nintendo komme cirka 20-25 DS-spill på det internasjonale markedet (som vanlig med japanske konsoller kommer det en haug titler på det japanske markedet, som vi ikke får sett snurten av her). Nintendo selv kommer til å levere fullversjonen av Metroid Prime Hunters: First Hunt, samt WarioWare Inc. DS, Animal Crossing DS, Yoshi's Touch & Go, Advance Wars DS og et nytt Super Mario Bros-spill.

Totalt sett er det cirka 120 DS-spill under utvikling nå. Av store titler som kommer "snart" kan vi nevne et Viewtiful Joe-spill, Need for Speed Underground DS, GoldenEye: Rogue Agent, Bomberman, et Final Fantasy: Crystal Chronicles-spill, Frogger, Pokémon Dash og Final Fantasy III (selv om en internasjonal lansering av dette ikke er bekreftet) og et nytt spill i Zelda-serien.

I tillegg vil Nintendo DS-eiere kunne spille mer enn 550 eksisterende GBA-spill, selv om disse kun kan spilles i enspillermodus (Nintendo DS er ikke kompatibel med linkekabel til GBA). Dermed skulle det være mer enn nok å ta seg til for de som velger å kjøpe Nintendo DS. Den europeiske lanseringen finner sted i løpet av de tre første månedene av 2005.

Siste fra forsiden