Her er nye Lara Croft

Det er nå klart hvem som skal representere verdens kanskje mest kjente kvinnelige spillfigur i de kommende årene.

I en pressemelding i dag, avslører Ubisoft navn og bilde på den nye jenta som skal figurere Lara Croft i spill og eventuelt film i tiden fremover. 20-årige Karima Adebibe er en hittil ukjent brite, som nå må se frem uker med harde treningsøkter, for å sørge for at hun representerer Lara Croft akkurat slik tilhengere forventer henne.

Karima Adebibe er nye Lara Croft

Adebibe blir tatt med på et overlevelsesprogram for SAS-agenter, hun vil få opplæring i å håndtere halvautomatiske våpen, samt et lynkurs i arkeologi, holdning, tale og etikette, forteller dagens pressemelding. Deretter følger to år med modelloppdrag og TV-reklamer, akkurat som stjerner som Lucy Clarkson, Rhona Mitra, Nell McAndrew, Vanessa Demouy, Lara Weller og Angelina Jolie allerede har vært gjennom.

- Dette er en utrolig mulighet for meg, som jeg planlegger å ta imot med begge hender. Det er en stor utfordring å følge i fotsporene til Nell McAndrew og Angelina Jolie, men livet dreier seg om utfordringer og dette er kanskje den største for en modell og skuespiller, forteller Adebibe i pressemeldingen.

Tomb Raider: Legends er et action-eventyr, hvor vi følger Lara Croft som må dra på vandring over vår klode for å finne en gammel kulturgjenstand. Dette blir imidlertid ikke så lett, ettersom hun stadig blir hindret av sin onde nemesis. Seriens skaper, Toby Gard er tilbake i førerstolen, og vil på mange måter føre Legends tilbake til røttene for serien.

I stedenfor den karikerte Lara Croft-figuren vi har sett i de siste utgivelsene, vil utviklerne gi oss en mer virkelig og moderne kvinne. Ellers vil spilleren bli presentert for langt mindre byområder, og mange flere ruiner, grotter og jungler. Utviklerne lover også et mer sømløst kontrollsystem, samt dynamiske animasjoner som tilpasser seg omgivelsene.

Tomb Raider: Legends slippes 7. april for PC, Xbox og PlayStation 2. Versjoner for Xbox 360 og PSP ventes på et senere, og foreløpig uannonsert tidspunkt.

Siste fra forsiden