Her er resultatene fra Dreamhack Winter

Nordmann blant de beste i StarCraft II.

Verdens største LAN, Dreamhack Winter, ble arrangert i helgen i Jönköping hos søta bror. I tillegg til å være en større versjon av The Gathering, ble det avholdt sluttspill i en rekke ulike spill.

Gjennom en rekke kvalifiseringsrunder gjennom sommeren og høsten har spillere fra hele verden gjort seg fortjent til en plass i helgens sluttspill. Mange timer med intense kamper og hard trening var omsider unnagjort, og i helgen har spillerne kjempet om store pengepremier, heder og ære.

I StarCraft II greide Jens «Snute» W. Aasgaard til slutt å ta seg til finalene via en kvalifiseringsrunde. Nordmannen spilte flere spennende kamper mens han prøvde å karre seg til toppen av pallen. Blant annet slo han ut «Stephano», en av de antatt beste spillerne i Europa. I kvartfinalen møtte nordmannen regjerende mester fra fjorårets Dreamhack, koreaneren «Hero», og ble dessverre slått ut av turneringen. «Snute» fikk til slutt 25 000 svenske kroner i premie, og kan skryte på seg en plassering blant de åtte beste.

Allerede neste helg skal nordmannen i ilden igjen, i det store sluttspillet til IPL5, som avholdes i Las Vegas. Her møtes alle de beste spillerne fra hele verden, og vi ønsker han lykke til der.

«Hero» gikk like godt hen og vant hele turneringen, og er den første som har greid å forsvare denne tittelen. Han viste solid spill hele helgen, og dominerte i finalen mot landsmannen «TaeJa». For denne bragden ble han premiert med 250 000 svenske kroner. Finaletapet gav «TaeJa» 100 000 i premie.

Flere turneringer

I League of Legends var det det europeiske laget Fnatic.RC som viste seg sterkest etter en spennende og innholdsrik finale mot CLG.eu. I den første matchen var det CLG.eu som trakk det lengste strået og fikk en veldig god start på finalen. Fnatic.RC ville det annerledes, spilte meget overbevisende de neste to kampene og vant med det 125 000 svenske kroner.

Det svenske hjemmehåpet Sju Sjösjuka Sjömän kom til slutt på en delt tredjeplass.

Hjemmepublikummet fikk derimot oppleve en svensk seier i Dota2. Her var det det nye laget NoTidehunter, bestående av fire svensker og en kanadier, som vant. De kunne dra hjem med 100 000 svenske kroner i premiesekken etter veldig overbevisende spill.

Andre vinnere:

  • Heroes of Newearth: Trademark eSports vant
  • CS:GO: NIP-Gaming
  • Quake Live: «Evil»
  • Battlefield 3: Epsilon.razer
  • Super Street Fighter IV Arcade Edition: «Infiltration»

Les også: StarCraft II har fått ny verdensmester Les også: — Jeg kan ikke leve av spillingen

Siste fra forsiden