Her er verdens beste StarCraft II-spiller

Den nye verdensmesteren danket ut StarCraft-legende.

Lykkelig vinner. Stillbilde fra Blizzards direktesending.
Blizzard Entertainment

Selv om han har spilt StarCraft siden Brood War-dagene har ikke Kim «sOs» Yoo Jin nytt samme renomme som landsmann Lee «Jaedong» Jae Dong. Sistnevnte har lenge vært nærmest synonymt med StarCraft II-proffmiljøet lenge, og har opparbeidet seg legendestatus som en av de mest profilerte koreanske spillerne.

I helgen måtte likevel publikumsfavoritten se seg slått av den mindre kjente spilleren i finalen i årets World Championship Series. sOs slo Jaedong 4 - 1. Du kan se et opptak av finaleoppgjøret på WCS' hjemmesider.

Ensidig, men tidvis jevnt

Selv om resultattavlen sier sitt, var sOs flere ganger nær å bukke under for presset fra motstanderen. Allerede i første kamp ble det klart at sOs hadde en hard jobb foran seg, men proffspilleren greide til slutt å hale i land den første seieren. Den andre runden ble en strak motsetning, der sOs overkjørte Jaedong med et tidlig rush.

Kampseriens mest spennende oppgjør var utvilsomt den tredje kampen, der begge spillerne knivet lenge om å få overtaket. Jaedong greide til slutt å knabbe til seg en seier her, men måtte gi tapt i de følgende to kampene.

Da støvet til sist hadde lagt seg, hadde sOs rasket til seg en premiepott på om lag 600 000 kroner, og tittelen som verdens beste StarCraft II-spiller.

Overraskende mester

At nettopp sOs skulle stikke av med førsteplassen var det får som ventet. Før sluttspillstart lørdag lå vinneren helt sist på forhåndsfavorittlisten til StarCraft II-nettstedet Team Liquid, mens Jaedong tronet klart øverst. Mellom de to fant vi Choi «Bomber» Ji Sung og Cho «Maru» Sung Choo. Kanskje er listen egentlig ikke så rar, med tanke på at sOs før helgen var rangert som nummer 12 på turneringstabellen, mens de andre lå flere hakk foran.

I år som i fjor ble World Championship Series Grand Finals i StarCraft II holdt under BlizzCon i Anaheim. De 16 beste spillerne fra verden har kjempet om topplasseringen i helgen, noe som har ledet til en god del spennende kamper.

Av disse 16 var det for øvrig kun én spiller som ikke stammet fra Sør-Korea. Svenske Johan «NaNiwa» Lucchesi var vestens håp mot østen, men røk ut allerede i første runde. Nordmennene Jen «Snute» Aasgaard og Kristoffer «TargA» Marthinsen var med i WCS, men greide ikke å kvalifisere seg til sluttspillet.

Ønsker du å se finalekampene, men er ikke helt tørr bak øra? Ta en titt på vår seerguide.

Kilder: The Escapist, Team Liquid og Battle.net

Les også
Faze og norske «rain» kjemper i enorm turnering - starter torsdag

Siste fra forsiden