Høyt nivå i helgens Counter-Strike: GO-turnering

Fire sterke grupper konkurrerer i DreamHack Bucharest til helgen.

Steam

Med en premiepott på nesten 90.000 kroner og et storslagent oppmøte fra Europas Counter-Strike-elite er det duket for en helg med spennende kamper i DreamHack Bucharest. Vinneren her vil i tillegg kvalifisere seg til vinterens sluttarrangement, DreamHack Winter.

Turneringen består av 16 lag, hvorav 6 av disse er fra Romania. Gruppespillet går av stabelen klokken ni om morgenen norsk tid, med sluttspill fra klokken tre og utover. Finalen vil derimot ikke bli spilt før morgenen derpå, da også klokken ni. Kampene kan sees på arrangementets Twitch-kanal, eller nederst i artikkelen.

Med fire sterke grupper er nivået betraktelig økt fra DreamHacks forrige LAN-turnering i Valencia, hvor svenske n!Faculty tok hjem seieren.

Klare favoritter

Som i tidligere turneringer er svenske NiP-Gaming utpetkt som forhåndsfavoritter, og det er ikke utenkelig at finalen i gruppe A vil stå mellom nettopp NiP og svenskene i Fnatic. Fnatic bør derimot ikke undervurderes, da laget kun for få uker siden tok to sterke seiere mot både Astana Dragons og n!Faculty i SLTV StarSeries VII.

Sistnevnte er derimot tilstede i neste gruppe, her sammen med blant annet danske Copenhagen Wolves. Selv om det kun er noen få dager siden det forrige oppgjøret mellom de to lagene, der svenskene i n!Faculty tok hjem seieren i ESLs Major Series, blir nok dette en spennende gruppe. Kun en uke før dette presterte Copenhagen Wolves nemlig å slå ut de franske kjempene VeryGames fra samme turneringsserie.

VeryGames vil forøvrig også være tilstede i Romania, sammen med svenske Lemondogs i gruppe C. Selv om sistnevnte definitivt anses som et av de bedre topplagene i Europa vil det nok her være naturlig å peke oddsene i franskmennenes favør, da de tross alt har kommet på topp i sine to forrige kamper.

Til slutt i gruppe D møter vi så de to siste internasjonale favorittene, ukrainske Na`Vi og Astana Dragons. To lag som for så vidt begge regnes som relativt nye, da det kun er et par måneder siden Yegor «markeloff» Markelov og Ioann «Edward» Sukhariev brøt ut av Na´Vi, for å så danne Astana Dragons sammen med tre spillere fra det russiske superlaget Virtus.Pro. Na´Vi har etter det stabilisert seg, og det er dermed duket for et skikkelig lanoppgjør mellom de to lagene. Kampene vil bli kommentert live fra FACEIT TVs studio i Milano, på engelsk.

Les også: StarCraft II-kampene i Bucuresti er spekket av stjerner Les også: Team Dignitas trekker seg fra Counter-Strike

Watch live video from nipgamingtv on www.twitch.tv

Siste fra forsiden