HCT World Championship

«Hunterace» kjemper om Norges første VM-gull i Hearthstone

Ingen nordmann har tatt seg til et VM i Hearthstone før.

Sindre Stien/Nordavind

Etter en usedvanlig lang sesong i Hearthstone Championshop Tour er det nå endelig klart for å kåre den femte verdensmesteren i Hearthstone.

Der finner vi nordmannen Casper «Hunterace» Notto som en av favorittene. Blizzard valgte å skyve verdensmesterskapet ut i april for å få en frisk og ny rotasjon på kortene før det hele skal avgjøres, og de 16 utvalgte spillerne har kun hatt åtte dager på seg å finne ut hvilke kortstokker de skal stille med. Dette gjør nivået i år enda høyere enn før, og enda mer står på spill.

Disse 16 spillerne skal kjempe mot hverandre om over 1 million amerikanske dollar som tilsvarer over 85, millioner norske kroner i Taiwans hovedstad, Taipei.

Målet for nordmannen blir å kjempe om gullet, noe han har sett seg ut gjennom hele sesongen. Han har blitt kalt verdens beste av flere i lengre tid nå, etter hans bragder, og ikke minst å ha vært med i toppen i omtrent alle turneringer han har deltatt i. Det norske fenomenet skal for alvor få vise seg frem i den største turneringen han deltar i innen Hearthstone Championship Tour.

– Vi har jobba for dette i snart 3 år, så han er nok spent

Svenske superstjernen Jon «Orange» Westberg spilte VM i fjor. Nå er det kameraten Notto som skal kjempe for ny skandinavisk bragd.
T1

Når man er verdens beste Hearthstone-spiller, så følger det også et støtteapparat som er med deg hele veien, trener med deg, hjelper deg med å ta valg i forhold til hva du skal spille, og hva dem tror du kommer til å møte. Notto har fått hjelp av lagkaptein på Nordavind og landslagskollega Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe og Eirik «ntR» Midtstue, men også stjerneduoen fra Sverige Jon «Orange» Westberg og Elias «Bozzzton» Sibelius har bidratt i oppkjøringen til VM. Kaptein Gangstøe mener jobben i forkant har vært ypperlig.

– Det har vært fullt fokus på forberedelser. Vi har jobbet for dette i tre år så Casper er nok spent, men det skulle bare mangle. Casper og «Roger» er favoritter til å vinne hele turneringen basert på kortstokkene de spiller.

Dødens gruppe

Noen enkel vei skal ikke Oslogutten få med det første. Godt plassert i gruppe C, og det som er omtalt som dødens gruppe kommer nordmannen til å få virkelig kjempet godt fra seg mot storhetene fra statene, samt den polske superspilleren «A83650»

I gruppe C finner vi motstanderne til norske «Hunterace»
Jørgen Pedersen

Om du ønsker å følge Notto sin reise mot gull i VM så må du ofre litt søvn, for kampene sendes nærmere klokken 04:00 om morgenen.

Du kan følge mesterskapet via Blizzards offisielle Hearthstone-kanal på Twitch »

Siste fra forsiden