Husker du oppstartslyden til PlayStation?

Nå kan du få den som tema til PlayStation 4, PlayStation 3 og PS Vita.

Mange husker nok denne logoen fra 90-tallet.
Sony Computer Entertainment

Det skal godt gjøres å ha gjennomlevd nittitallet uten å ha hørt den ikoniske oppstartslyden til PlayStation. Den massive lyden pumpes ut av høyttalerne mens en oransje diamant manifrsterer seg på en hvit bakgrunn, etterfulgt av en lettere og mer svevende lyd når PlayStation-logoen først tegnes.

Alle husker vel denne lyden. (Video: Ray Palafox II, Youtube)

Nå kan du få den ikoniske lyden som tema for både PlayStation 3, PlayStation 4 og PS Vita. I videoen til høyre ser og hører du hvordan det hele fungerer på PlayStation 4.

I tillegg til lyden inneholder temapakken nye ikoner og PlayStation-symboler, og gir en dus grå bakgrunn som hentyder til den første PlayStation-konsollens matte gråfarge. Temaet kan lastes ned via PlayStation Store.

20 år med PlayStation

Temaet slippes i forbindelse med Sonys feiring av PlayStations 20-års jubileum. Onsdag holdt de også en liten jubileumsfeiring der de blant annet viste frem en jubileumsversjon av PlayStation 4, farget i samme matte grå farge som PlayStation var i 1994. Denne trykkes bare opp i 12300 eksemplar, for å matche opplagstallet til konsollen da den først ble produsert.

Overfor Gamer.no forteller den norske PlayStation-importøren Nordisk Film at konsollen skal bli mulig å få tak i i Norge også på ett eller annet vis, men at det er uvisst hvor mange som kommer hit til lands.

Prislappen er satt til 499 euro, eller om lag 4300 kroner. Da får du konsollen med PS Eye-kameraet i den klassiske gråfargen, levert i en spesialboks.

Fikk du med deg dypdykket ned i konsollens historie?
Slik ble Sony verdensleder på spill med PlayStation »

Siste fra forsiden