Counter-Strike: Global Offensive / Telenorligaen

Hvem rykker ned og hvem kommer til sluttspillet i Telenorligaen?

Dramatisk avslutning på det ordinære seriespillet i Counter-Strike denne uka.

Valve

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 400 000 kroner i rene pengepremier i 2016.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Etter syv serierunder avsluttes det hele med et sluttspill for de fire beste.

Alt du bør vite om Telenorligaen »

Regjerende seriemestre i de ulike spillene:

Counter-Strike:London Conspiracy

League of Legends:Oslo Lions

Hearthstone:Fredrik «Selkr» Lindh

StarCraft:Jens «Snute» Waller Aasgaard

Denne helgen skal det ordinære seriespillet i vårsesongen av Telenorligaen avgjøres. De fire beste lagene i 1. divisjon går videre til et sluttspill, mens de to dårligste rykker ned til 2. divisjon.

Counter-Strike-delen av Telenorligaen er svært jevn før siste serierunde skytes i gang. Som tabellen viser er det tre lag som for øyeblikket er sikret plass i semifinalene, mens hele fem lag har mulighet til å nå sluttspillet. Kun BX3 er sikret avansement uavhengig av resultatet i den syvende og siste runden.

Vi har tatt en prat med samtlige lagledere om deres respektive kamper.

Celestial Gaming mot BX3 Elektroniske Sportsklubb

Spilles 16. april klokken 20:00.

Celestial Gaming er nødt til å vinne for å være sikker på å ikke rykke ned, men kan faktisk havne på sluttspillplass ved seier dersom Tien Len, GamersLeague og Panters taper sine kamper.

– Årets sesong har vært latterlig ustabil og nesten ingen har klart å holde et stabilt nivå. Siste runde kan bli helt Texas, egentlig, mener lagleder Kristian «Akez» Kornbakk til Gamer.no.

Kristian «Akez» Kornbakk (t.v.) i Celestial Gaming.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Siden BX3 allerede er i sluttspillet tror han de kommer til å ta litt lett på det, og det kan være en fordel for Celestial.

TABELLEN I TELENORLIGAEN FØR SISTE ORDINÆRE SERIERUNDE:

Vis mer

1) BX3 (12 poeng)
2) Oslo Lion (11 poeng)
2) Demise (11 poeng)
4) Tien Len (8 poeng)
4) Panters (8 poeng)
6) GamersLeague (7)
7) Celestial (6 poeng)
8) aNimus (2 poeng)

De fire beste havner i sluttspillet. De to nederste rykker ned.

– Vi har egentlig ingen forventninger akkurat nå, da vi ikke har klart noe av det vi hadde sett for oss og at vi har et latterlig lavt bunnivå og et toppnivå som kan matche de beste. Vi får bare ta det som det kommer og se hvilket lag som møter opp på dagen.

Michael «M1kkis» Sokki i BX3.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Michael «M1kkis» Sokki hos BX3 vet ikke helt hva han skal forvente av Celestial på lørdag.

Les også
Klarer Riddle å forsvare seriemesterskapet?

– Såvidt jeg vet har Celestial splittet opp, så de samles vel en gang i uken som et mikslag for å delta med laget de opprinnelig hadde i Telenorligaen. Om de bryr seg spesielt mye på om de spiller i 1. divisjon eller 2. divisjon er jeg ikke sikker på, men de er spillere som er veldig flinke individuelt så vi kommer til å se på dem som et godt lag, sier han til Gamer.no.

Plasseringen på tabellen avgjør hvem man møter i sluttspillet, men Sokki mener alle lag kan gi motstand på lik linje, og hevder at de ikke tenker så mye over hvem de kommer til å møte. Han gjør seg likevel noen tanker om to av de mulige motstanderne.

– Om vi vinner siste kamp møter vi mest sannsynlig Panters, og om vi taper møter vi nok Demise. Vi vet jo litt om Demise fra før, i motsetning til Panters. Det skal til syvende og sist ikke ha så mye å si, men på papiret ser det jo bedre ut å komme seirende ut av tabellen.

GamersLeague mot Demise Elektroniske Sportsklubb

Spilles lørdag 16. april klokken 20:00.
Se oppgjøret på GamerTV »

Også GamersLeague bør vinne den siste kampen for å unngå nedrykk, og med seier kan de havne i sluttspillet – men kun dersom Panters og Tien Len taper.

Martin «Barney» Evensen Bøhn (nummer to fra venstre) i GamersLeague.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Det er en god følelse å vite at alt avhenger av oss for ikke å rykke ned. Vi er ikke avhengig av andres resultater for å bli værende i 1. divisjon, og det er vi fornøyde med, forteller GamersLeagues lagleder Martin «Barney» Evensen Bøhn til Gamer.no.

De møter et formsterkt som kan sikre seg sluttspill ved uavgjort, men GamersLeague har også vist gode takter i det siste. Senest sist runde der de vant 2-0 over Tien Len.

– Oppgjøret mot Demise blir hardt. De kan vel fortsatt få beste seed dersom de vinner, og jeg ser for meg at de satser på det. For oss er vi jo «helt» avhengige av å vinne. Vi får bare håpe vi har nok ildkraft til å dra inn kampen i vår favør. Hadde vært fint å avslutte sesongen med noe seire på rad.

Anders «aNdz» Kjær i Demise.
Tor-Steiner Nastad Tangedal/Gamer.no

Anders «aNdz» Kjær i Demise er ikke så opptatt av hvordan de havner på tabellen. Finalen foregår offline, og da er det helt andre elementer som spiller inn, mener han.

– Det er ikke spesielt viktig for oss i det hele tatt. På LAN kan alt skje, alt handler om hvem som har dagen og om folk får flyten. Det er veldig deilig å vite at folk hadde «avskrevet» oss, og nesten begynte å snakke om nedrykk. Greit å slå både BX3 og Panters på rad for å vise hva vi kan, smiler han.

Det er kartene Cobblestone og Inferno som brukes i helgens serierunde, og Demise har ikke fått trent så mye på disse den siste tiden. Kjær er derfor usikker på hvordan oppgjøret mot GamersLeague blir, men tror det bikker deres vei når alt kommer til alt.

– Det er veldig vanskelig å vite, vi får ikke spilt kartene så mye som vi skulle ønske på grunn av andre turneringer. Vi vet at GamersLeague er sterke på Cobblestone, men satser på at selv om vi ikke får finjustert taktikkene på kartet, så får vi spelt mye Counter-Strike og at vi kan spille dem ut på den måten. Tror egentlig oppgjøret går veldig greit i vårt favør.

Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb mot Tien Len

Spilles søndag 17. april klokken 20:00.
Se oppgjøret på GamerTV »

Tien Len tapte mot GamersLeague forrige runde, og må vinne denne for å ha mulighet til å få en plass i sluttspillet. Lagleder i Tien Len virker ikke veldig optimistisk:

– Dette er mest sannsynligvis den siste kampen vi fem har sammen. Vi får prøve å nyte den. Uansett hvordan resultatet blir så syns jeg gutta har gjort det beste ut av sesongen. Vi har kanskje vært heldige, kanskje ikke. Vi har fått til mer enn det vi forventet, det folk forventet, og det er vi fornøyde med – spesielt med tanke på hvor lite innsats vi har satt inn denne sesongen, forteller Minh «minhtwo» Pham.

Minh «minhtwo» Pham i Tien Len.
Phong Vuoc Tran

Han vet godt at laget må prestere mot Lions på søndag.

Mikael «Ultra» Andersen i Lions.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Vi kan absolutt ikke spille slik vi gjorde mot GamersLeague. Der var det null lagspill og vi hadde tre-fire personer som spilte under deres standard. Det er selvfølgelig kjipt. Vi føler oss trygge på Inferno og Cobblestone. Lions er det laget jeg føler spiller best lagbasert Counter-Strike i 1. divisjon. Det er jo alltid utfordrende å møte et slikt lag, men vi får gjøre vårt beste. Vi kommer til å bruke Kalle «KalleW» Wædele Larsen som erstatter for Henrik «Hnrk» Eriksen.

Lions får også sikret sluttspill ved uavgjort, men lagleder Mikael «Ultra» Andersen er enig med sin kollega i Demise om at det ikke betyr så mye om de havner på førsteplass eller fjerdeplass i seriespillet.

– Slik ting ser ut nå kan vi sannsynligvis ikke få førsteseed, BX3 burde på papiret slå Celestial, men det spiller egentlig ingen stor rolle hvilken seed vi får nå som hele sluttspillet er offline. Nivåmessig føler jeg ikke det er noen vesentlig forskjell mellom BX3, Panters og Demise akkurat nå. Men vi håper jo på å få en offline-revansje mot Panters-gutta, som slo oss i finalen sist, forteller han.

Presset ligger med andre ord på Tien Len, men Andersen har ingen planer om å ta lett på det.

– Vi vet at Tien Len-gutta skyter hardt fra seg og er ett av lagene som legger inn mest tid. I alle fall til individuell trening. Vi kan absolutt ikke undervurdere de, men vi sikter mot en 2-0-seier.

aNimus eSports mot Panters

Spilles torsdag 21. april klokken 21:00

aNimus (tidligere Expert Gaming) tapte mot BX3 forrige serierunde, og er allerede dømt til å rykke ned til 2. divisjon etter sesongen.

Philip «Philip» Løseth i aNimus.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– For oss påvirker det ikke oss så mye rundt kampen annet enn at vi tar trening litt mer fra bunn, dypere inn i basics, siden vi ble kastet inn i to rundekamper, sier Philip «Philip» Løseth i aNimus.

De har fått kampen sin utsatt til torsdag 21. april, og vil bruke tiden flittig på å bli bedre som lag.

– Vi vil bygge opp ordentlig så vi spiller best mulig som et lag. Det tar ikke én uke med intensiv trening å bli god uten å være avhengig av et eller flere enkeltindivid.

Bjørn «Skurk» Maaren i Panters.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Panters er avhengig av seier for å komme til sluttspillet. aNimus kan med andre ord være laget som gjør at de regjerende seriemestrene eventuelt ikke klarer det.

– Det er jo morsomt at vi kan stoppe dem fra sluttspill, men vi har alltid i tankene å spille så godt vi kan uansett. Håper at vi kan vise dem er grei omgang med bra Counter-Strike.

Regjerende seriemester Panters har ikke vunnet en seriekamp i Telenorligaen siden andre runde i februar. Mot Demise på søndag kollapset de fullstendig på Mirage, og tapte også på Overpass. Kaptein Bjørn «Skurk» Maaren skulle nok vært foruten denne situasjonen.

– Vi skal være best og når vi ikke viser det så er det ikke moro. Hadde vært veldig kjedelig om vi ikke kom oss på LAN nå, men vi må jo bare skjerpe oss! Det har ikke vært bra spill fra vår del i Telenorligaen i år og det meste går på individuelle ferdigheter, sier han.

Han tror ikke det er noen fordel å møte aNimus selv om de allerede har rykket ned.

– Jeg tror aNimus bryr seg lite om det akkurat nå, de vil vise seg fram uansett og om de slår oss er jo det moro for de.

LES OGSÅ: Counter-Strike-laget Temp.no plukkes opp av amerikansk organisasjon

Siste fra forsiden