League of Legends / Telenorligaen

Hvem slår følge med nDurance til sluttspillet?

Nå skal League of Legends-delen av Telenorligaen avgjøres.

Etter seks runder er det nå klart for siste og avgjørende runde i det ordinære seriespillet av Telenorligaen. Nedrykk og sluttspillplasser skal avgjøres, og i det påfølgende sluttspillet skal det kjempes om en premiepott på 60 000 kroner.

Tidligere i ligaen ble Gamermag kastet ut av 1. divisjon etter regelbrudd. Laget klarte ikke å møte opp til en TV-sendt kamp og konsekvensen var at alle lagets kamper ble visket ut og de rykker ned til 2. divisjon. Det virker imidlertid ikke som om dette har påvirket ligaen nevneverdig ettersom Gameramg hadde tapt alle sine kamper før dette skjedde.

nDurance har knust all motstand

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 400 000 kroner i rene pengepremier i 2016.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Etter syv serierunder avsluttes det hele med et sluttspill for de fire beste.

Alt du bør vite om Telenorligaen »

Regjerende seriemestre i de ulike spillene:

Counter-Strike:London Conspiracy

League of Legends:Oslo Lions

Hearthstone:Fredrik «Selkr» Lindh

StarCraft:Jens «Snute» Waller Aasgaard

nDurance Gaming har spilt alle sine kamper, da de egentlig hadde Gamermag i siste runde. Dette er en organisasjon med hovedfokus på League of Legends og de har store planer for framtiden. Laget har et mål om å huse et League of Legends Challenger Series-lag (ligaen under Championship Series) i framtiden.

Tore Eilertsen er et av landets største talenter.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Å nå Challenger-Series med et lag er et naturlig mål vi jobber mot. Det er årsaken til at vi driver med dette. Vi ønsker å hjelpe unge spillere med å utvikle seg på best mulig måte, forteller Henrik Årdahl som er styremedlem i nDurance.

Support-spiller i klubben, Tore «Norskeren» Eilertsen, er selvsikker før sluttspill og en eventuelt finale.

– Finalen blir nok mellom oss og Riddle, tror ikke noen andre lag har muligheten til å vinne. Nivået er redusert sammenlignet med fjoråret, men Riddle er nok vår største utfordring, selv om jeg mener de bør være lett å slå.

Slik ser ligaen ut før helgens kamper:

#LagSpiltVUT+/-Poeng
1nDurance Gaming660012/018
2Celestial Gaming52125/57
3Riddle EK G52125/57
4Oslo Lions EK51224/65
5Expert Gaming41123/54
5BX3 EK41123/54
7myXMG.eSports51042/83
8Gamermag (Trukket)00000/00

BX3 Elektroniske Sportsklubb mot Celestial Gaming

Kampen spilles lørdag 16. april klokken 18:00.
Se oppgjøret på GamerTV »

Thomas Huang har troen på å nå sluttspillet.
Benedichte Breistøl
Les også
Valve bekrefter - The International arrangeres ikke i Sverige

Celestial Gaming kan med seier i mot BX3 denne runden få en god posisjon i ligaen, noe som kan gi enklere motstand i sluttspillet. Denne sesongen har vært preget av litt varierte resultater, med to seire, ett tap og to tap. Selv med disse resultatene ligger klubben på andreplass. Den siste og avgjørende runden kan derimot omrokkere hele ligatabellen. Ingenting er avgjort for Celestial Gamings lag.

BX3 på sin side har totalt samlet inn fire poeng, men klubben har én kamp mindre spilt. Med to tap her kan klubben rykke ned, men om de klarer å hente poeng kan de ende opp i sluttspillet.

Top Lane-spiller i Celestial Gaming, Thomas «Meisyellow» Huang, er enig med Eilertsen om at nivået i ligaen er redusert sammenlignet med fjoråret.

– Personlig synes jeg ikke nivået i ligaen har blitt bedre sammenlignet med fjoråret. Så det er klart jeg håper vi når sluttspillet i år, og kommer oss helt til finalen, forteller Huang til Gamer.no.

Huang virker selvsikker før kampen.

– Jeg synes BX3 er helt greie. De har vist motstand mot andre topplag i Telenorligaen tidligere i sesongen. Etter å ha vunnet mot BX3 på HordaLAN og The Gathering i påsken vil jeg tro vi har størst sjanse til å sikre oss en plass i sluttspillet.

Oddvar Jakobsen er optimistisk før møtet med Celestial Gaming.
Privat

Support-spiller Oddvar «Archilles» Jakobsen tror det blir sterk motstand i Celestial Gaming, men er optimistisk før oppgjøret.

– Jeg vurderer Celestial Gaming som et veldig sterkt lag, de er spesielt gode på lagspill. Vi har ingen imponerende statistikk mot Celestial i år, men jeg ser muligheten for poeng. Det kommer uansett ikke til å bli overkjøring fra noen av lagene og jeg har troen på to spennende kamper, forteller Jakobsen til Gamer.no.

– BX3 er ett av flere lag som kan rykke ned sammen med Gamermag. Hvordan ser du på sjansene deres for å rykke ned?

– Sannsynligheten for at vi rykker ned ser jeg på som svært lav. Veldig mange har sett på oss som favoritter til å rykke ned sammen med Gamermag, men jeg tror vi er bedre enn flere førstedivisjonslag for øyeblikket. Vi er ikke bekymret, avslutter Jakobsen.

Riddle Elektroniske Sportsklubb mot Expert Gaming

Kampen spilles søndag 17. april klokken 18:00.
Se oppgjøret på GamerTV »

Riddle overrasket mange da de tidligere i sesongen hentet inn de tidligere Oslo Lions-spillerne. Det nye laget, som er tittelforsvarer i ligaen, har vist god form den siste tiden. Resultatet av dette er tabellklatring. De lå langt nede på tabellen når lagoppstillingen ble byttet. Etter fem runder har klubben så langt vunnet to, ett uavgjort og to tap. Per i dag ligger de på delt andreplass med Celestial Gaming og kjemper om best mulig plassering til sluttspillet. Klubben har ingen mulighet til å rykke ned denne sesongen.

Adrian Kjellesvik forventer at Riddle spiller finale i mai.
Mohammed Barzinje

Det så mørkt ut for Expert Gaming en periode i ligaen, men etter tre poeng mot Oslo Lions forrige runde har laget muligheten til å kvalifisere seg til sluttspill. Laget er i samme situasjon som BX3 og har én kamp mindre spilt mot henholdsvis BX3. Per i dag ligger Expert Gaming på delt femteplass med en seier, ett uavgjort og ett tap.

Lagkaptein i Riddle, Adrian «Dipzey» Kjellesvik, er overbevist om at de vinner kampen.

– Det blir nok 2-0 i denne kampen også. Vi har et bedre lagspill og bedre talent i alle rollene, forteller Kjellesvik til Gamer.no.

– Dersom dere når sluttspillet, er det noen lag dere frykter mer enn andre?

– nDurance er definitivt det sterkeste laget vi kan møte, men vi er ikke redd for noen av de andre lagene. Så lenge vi når sluttspillet ser du oss i finalen, avslutter Kjellesvik.

Mid Lane-spilleren fra Expert Gaming, Bendik «Quickom» Olsen, er litt mer tilbakeholden for kampen mot de regjerende mesterne. De overrasket forrige uke mot Lions – vil de overraske igjen?

– Sjansene våre mot Riddle er helt greie. Riddle er uten tvil bedre enn oss, men jeg satser på at de undervurderer oss. Selv om de er sterkere enn oss har jeg troen på at vi kan overraske dem. Det kan bli en spennende kamp. Etter seier mot Lions har vi forhåpninger om sluttspill og da er denne kampen avgjørende for oss, forteller Olsen til Gamer.no.

– Du sier dere har troen på sluttspill, men kan fortsatt rykke ned. Hva tenker du om mulighetene for nedrykk?

– For å rykke ned må vi tape mot BX3, noe som jeg ikke tror kommer til å skje. Dersom vi skulle tapt mot BX3 hadde jeg forklart det som «uheldig», avslutter Olsen.

Dette er et humoristisk svar til Dennis «Denden» Bui i Lions, som tidligere uttalte til Gamer.no at tapet deres mot Expert Gaming var uheldig.

myXMG mot Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb

Kampen spilles søndag 17. april klokken 18:00.

Oslo Lions har vært involvert i en spillersuspensjon de to siste rundene. Nå skal alle de nye originale spillerne være klare før siste runde av Telenorligaen. Det er vanskelig å forutse hvilken posisjon i ligaen klubben havner etter runden. Så langt har klubben vunnet én kamp, spilt to uavgjort og tapt to. I dag ligger de på fjerdeplass.

Håkon Solberg i myXMG (i midten) fra Gigacon 2015.
Benedichte Breistøl

myXMG ligger for tiden på nedrykksplass og er avhengig av poeng for å redde plassen i divisjonen. Det er poeng eller forsvinn for laget. Håkon «Flaker» Solberg, som spiller i jungelen for laget, forteller oss om viktigheten i denne kampen.

– Vi må gi alt vi har mot Lions, det kommer til å bli krevende, og såvidt jeg vet er de sterkere på papiret. Personlig bruker jeg all min fritid på forberedelser mot den kommende kampen, og alle på laget vet viktigheten av å vinne minst ett av to runder på søndag, forteller Solberg til Gamer.no.

I fjorsesongen spilte myXMG i finalen mot Oslo Lions – den gang spilte begge lagene andre spillere. Nå som situasjonen er en helt annen og det er snakk om nedrykk er det ikke uvanlig med endringer i laget.

– Vi er usikre på om det vil skje endringer i laget dersom vi rykker ned, men vi spiller fortsatt med tanken på å beholde plassen. Vi har ikke snakket med organisasjonen om konsekvenser med tanke på tabellsituasjonen, men begge parter er klar over viktigheten av å vinne i helgen. Det var aldri noen krav med organisasjonen om forventninger, men personlig forventer jeg at vi skal beholde plassen.

– Før sesongen , hadde dere forventet at dere skulle være i denne situasjonen på siste runde?

– Jeg tror målet til spillerne var å slå både BX3 og Celestial Gaming, dessverre kom kampene i den perioden da laget hadde minst tid til å spille sammen. I denne perioden hadde de fleste studietur, avslutter Solberg.

Oslo Lions var ikke tilgjengelig for kommentar til denne artikkelen.

Expert Gaming mot BX3 (hengekamp)

Kampen spilles mandag 18. april klokken 18:00.

Kampen mellom Expert Gaming og BX3 har fått betegnelsen hengekampen. Dette er en kamp fra runde 3 som ikke har blitt spilt da lagene ikke ble enige om tidspunkt. Det var en administratoravgjørelse å flytte kampen til 18. april.

Det er vanskelig å forutse hvordan tabellsituasjonen er når disse to braker sammen, men det er en mulighet for at det kan bli en ren nedrykkskamp som kan gjøre dette til en spesiell kamp.

Experts, Bendik «Quickom» Olsen er frustrert over oppførselen til BX3 og forteller oss om hvordan han tror resultatet i kampen blir.

– Jeg mener vi er bedre i alle rollene i spillet, selv om de er rangert individuelt bedre enn flere av oss. De misbruker «Dynamic Queue» i spillet for å få høyere rangering.

– Hvordan misbruker de systemet?

– Det er lettere å vinne dersom man spiller fem sammen i dette systemet, og det vet alle. I tillegg vil jeg nevne at BX3 ikke viser god sportsånd. De har nektet oss utsettelse av kampen flere ganger, som gir dem fordel siden vi må bruke en annen spiller enn vi ønsker, og nå er overgangsvinduet stengt. Det betyr at vi kanskje ikke får benyttet en av spillerne vi ønsker, avslutter Olsen.

BX3s Oddvar «Archlles» Jakobsen mener de burde slå Expert Gaming.

– Jeg tror vi er bedre Expert Gaming akkurat nå. Vi vet veldig lite om dem, men er veldig positive til kampen. Dersom vi gjør det vi er gode på, og er fokuserte, så burde vi vinne 2-0. Vi har ikke tenkt å undervurdere noen, forteller Jakobsen til Gamer.no

Jakobsen er ikke enig i påstandene om usportsligheter.

– Jeg mener at vi håndterte situasjonen rettferdig.

Siste fra forsiden