Feature

Telialigaen - PUBG

– Hver eneste kamp man tar blir tøff

PUBG-kommentator spår skyhøyt nivå i Telialigaens vårsesong som starter tirsdag kveld.

Stian «Eiefant» Storrvik har lang fartstid som PUBG-kommentator.
Lauri Ellilä/LanTrek

Høsten 2019 var første gang Playerunknown's Battlegrounds slapp inn i varmen i Telialigaen. Vi fikk en uhyre spennende sesong, som endte med sluttspill der Gamefraym nærmest lekte seg til seier.

Fire måneder senere er tiden omsider inne for å hente frem fallskjermene igjen, når Norges fremste PUBG-lag samles for en ny sesong.

Startskuddet for Telialigaen i Playerunknown's Battlegrounds går klokken 19:00 på tirsdag 17. mars, og i den forbindelse har undertegnede og kommentator Stian «Eiefant» Storrvik sett litt nærmere på hva fans har i vente.

Du kan følge seriespillet hver tirsdag fremover. Kamper fra gruppe A sendes på Twitch-kanalen til Matchpoint, mens kampene fra gruppe B går på Twitch-kanalen til Eiefant.

Hvem slapp ut hundene?

Som sist består 1. divisjon av 32 lag, som igjen er delt inn i to grupper, eller avdelinger. Alle skal gjennom seks runder av fem kamper, der de åtte beste i hver gruppe til slutt går videre til sluttspill.

«Simsy» viderefører Diamond Dogs-navnet.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

I begge gruppene har vi sett store endringer siden sist sesong, med spillerbytter i øst og vest. Nye lag har også kommet til, inkludert Diamond Dogs (tidligere Besiktas, Desperados) en klubb med lang erfaring fra turneringer her hjemme og på internasjonalt nivå.

Også her er imidlertid mange endringer å spore, men etter et kall på forsterkninger fikk kaptein «Simsy» like greit med seg to regjerende seriemestre i «intenZ» og «Sphoof». Med solide «Rubzi» som fjerdemann forventer «Eiefant» store ting.

– Diamond Dogs har gjennomgått store endringer, men skal fremdeles være et av topplagene, forteller mannen som har fulgt PUBG i en årrekke.

Den sultne hundeflokken kan fortsatt vente seg hard konkurranse i gruppe A, blant annet fra høstsesongens femteplassvinner – Pure – som nå har byttet navn til Sick House. Ezclap er også ventet å kjempe om en topplassering, etter å ha hentet inn flere stjernespillere like før sesongstart, mens kjenninger som MeetYourMakers og Back from zharki også kan hevde seg.

«Eiefant» tror at gruppe A nok kunne vært enda jevnere om flere lag hadde klart å holde sammen. I tillegg påpeker han at situasjonen med koronaviruset også har skapt problemer.

– Nivået i gruppe A ville vært vesentlig høyere uten disse lagendringene. Samtidig har vi mistet en del talenter som direkte følge av karantene, reisenekt og jobbplikt i forbindelse med korona-utbruddet.

«Ultra» skal spille for Celestial i Telialigaen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no
Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Celestial seiler frem

Over i gruppe B så det lenge ut til at Playwell, laget som tok andreplassen i Telialigaen i høst, lå an til å stikke av med favorittstempelet. Da Celestial slang sin nye lagoppstilling på bordet like før sesongstart, ble det imidlertid andre boller.

– Celestial Gaming blir «Himannen», «Silerzz», «ultra» og «C4lvin». De er plutselig også favoritter. Det er et farlig lag, det, konstaterer Storrvik.

Både «Himannen» og «Silerzz» spilte for GameFraym i høst, mens «ultra» og «C4lvin» har vært med Diamond Dogs på flere prestisjetunge turneringer i sin tid. Som «Eiefant» antyder er det altså nok kvalitet her til å kunne feie over det meste som er av motstand.

Det betyr selvfølgelig ikke at noen vil få noe gratis, og nevnte Playwell blir blant lagene som skal gi Celestial kamp helt til døren. «Eiefant» spår også at Riddle ligger an til å blande seg inn blant de beste i gruppe B, med lag som Everyday Heroes og Gaming med Promille hakk i hæl.

Stian «Eiefant» Storrvik har lang fartstid som PUBG-kommentator.
Privat

Tross mange lagendringer påpeker kommentatoren at det generelle nivået i Telialigaen PUBG har steget enda noen hakk siden sist. Både seere og deltakere kan derfor forvente mye tøffere kamp om vårens sluttspillplasser. For noen vil det kanskje bli hakket for tøft, spår kommentatoren, men de beste lagene vil nok trives.

– Det som er viktig for lagene å tenke på denne sesongen er at nivået nå begynner å nærme seg en sann 1. divisjon. Det betyr at det blir vanskeligere for enkelte lag å plukke opp gratispoeng underveis, og hver eneste kamp man tar vil være tøff. Det vil være en fordel for de beste lagene, som kan bety at vi får en klar tet, men samtidig blir det et veldig spennende race om sluttspillet når vi nærmer oss runde fem og seks.

Telialigaen i Playerunknown's Battlegrounds ser du klokken 19.00 på tirsdager, fra og med 17. mars. Kampene i gruppe A går på Twitch-kanalen til Matchpoint, mens kampene i gruppe B sendes via Twitch-kanalen til Eiefant.

Siste fra forsiden