Telialigaen - Playerunknown's Battlegrounds

– Hvis vi ikke gjør dumme ting så vinner vi

GameFraym sikter høyt foran Telialigaens sluttspill i PUBG, men vil få hard kamp fra Playwell.

Sturla «Intenz» Hoberg fra GameFraym har troen på seier i Telialigaen.
Goodwill

November betyr sluttspill i Telialigaen, og mandag begynner hardkjøret i Playerunknown's Battlegrounds. Med 16 lag videre fra gruppespillet gjenstår kun fire dager med kamper, før vi kan kåre ligaens aller første PUBG-vinner.

I forkant av kampene har vi tatt en prat med noen av lagene som forventes å gjøre det best. Vi har også fått med oss kommentator Stian «Eiefant» Storrvik, som deler sine stalltips for sluttspillet.

Sluttspillet ser du på Twitch-kanalen til Gamer.no. Kampene går 4.-5. og 11.-12. november, og begynner klokken 19:00 hver dag.

En kamp mellom to?

Battle royale-sjangeren er som kjent preget av tilfeldigheter. Dermed er det lagene som regelmessig klarer å takle disse tilfeldighetene, og motgangen som ofte følger med, som finner veien til toppen.

Slik spilles PUBG-sluttspillet i Telialigaen

Vis mer

Mandag 4. november: Miramar, Miramar, Miramar, Erangel, Erangel
Tirsdag 5. november: Miramar, Miramar, Erangel, Erangel, Erangel
Mandag 11. november: Miramar, Miramar, Miramar, Erangel, Erangel
Tirsdag 12. november: Miramar, Miramar, Erangel, Erangel, Erangel

I høst har to PUBG-lag virkelig gjort seg bemerket, ett fra hver sin gruppe. Smått utrolig gikk både Playwell og GameFraym seirende ut med samme poengsum – 282 – som var henholdsvis 73 og 99 poeng foran de nærmeste konkurrentene.

Mandag møter de hverandre for første gang i Telialigaen, og selv om begge går inn med forventninger om å vinne viser de også helt klart respekt for konkurrenten.

– Sjansene våre er ganske gode. Jeg tror vi vinner hvis vi ikke klikker, altså ikke gjør dumme ting, forteller Sturla «IntenZ» Hoberg fra GameFraym, og legger til at han ser på Playwell som det eneste laget som kan ta seieren fra han og lagkameratene.

For Playwell-gutta går tankene stort sett i samme retning, selvfølgelig med seg selv på topp og GameFraym bak. Rune «Aaab» Salvesen vil imidlertid ikke utelukke sterke prestasjoner fra andre potensielle utfordrere.

– Jeg regner med at vi kommer til å ligge på topp, med GameFraym og NESC i nærheten, spår Salvesen.

«Eiefant» mener er det Salvesen og kompani som har gjort seg fortjent til å bære favorittstempelet. Kommentatoren mener Playwell sitter på en av de sterkeste lagoppstillingene i Norge, som har levert solid hele sesongen. GameFraym har også gjort det godt i høst, men «Eiefant» vet ikke om det er nok til å rekke helt opp.

– [GameFraym er] kanskje ikke helt favoritter, men definitivt en meget sterk utfordrer til tittelen. Blir spennende å se om lagspillet også kan matche Playwell i sluttspillet.

Mange om beinet

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

At man stiller som favoritt i PUBG trenger selvfølgelig ikke bety en verdens ting, og i fare for å bruke en sliten klisjé er det viktig å påpeke at mye kan skje. Som Salvesen var inne på er det flere lag som jager i toppen, og blant dem finner vi altså NESC.

Laget som ifølge «Eiefant» presterte bedre enn forventet denne sesongen har hentet inn forsterkninger for sluttspillet, og mannen som kommer inn er ingen ringere enn Desperado-spiller og PEL-proff «Simsy».

– Vi måtte finne en fjerdeperson etter at en av våre spillere fikk problemer med PC-en sin, så da var vi utrolig heldige å få med «Simsy» på laget. Fortsetter vi slik vi har gjort mener jeg at vi har en god sjanse for at vi ender blant de fem beste, mener Didrik «Ullsokken» Havnegjerde.

Stian «Eiefant» Storrvik kommenterer PUBG i Telialigaen.
Privat

Ellers tror «Eiefant» at Riddle også kan være med i toppkampen, men da må hele troppen vise toppform. Laget som ville vært nærmere GameFraym i gruppespillet dersom det hadde stilt til start i runde fire, har gjort en god figur og tar med seg mye selvtillit inn mot sluttspillet.

– Jeg tror vi har en god sjanse til å sikre oss en topplassering. Vi har en blanding av spillere som treffer godt i tillegg til at vi er gode og vant til å spille på lag med andre, så vi håper det vil gi oss overtaket i sluttspillet, forteller Dino «Dino» Huskanovic til Gamer.no.

Ukjent Mix har også kastet seg inn blant de beste, takket være en solid siste halvdel av seriespillet. «Eiefant» trekker frem lagets erfaring som en mulig nøkkel til suksess, og mener en plassering blant de fire beste skal være mulig – noe Ukjent Mix-spiller Kristoffer «Kisse» Sakshaug er med på.

– Jeg tror en realistisk målsetting for oss skal være topp fire. Vi viste forrige uke at vi er gode nok til å vinne, så jeg må være ærlig å si at vi blir veldig skuffa om vi ikke klarer topp fire, mener Sakshaug.

Videre trekker «Eiefant» frem Pure, Timber, MeetYourMakers, Glansbygda og Celestial Gaming som kandidater til å havne innenfor topp fem. Hvem som trekker det lengste strået får vi altså se om åtte dager, etter at sluttspillets totalt 20 kamper er gjennomført.

Du kan følge kampene på Twitch.tv/Gamerno.

Siste fra forsiden