Well Played

Hvorfor klarer ikke Norge å lage et topplag?

I onsdagens episode av Well Played kommer CS-legenden Ola «elemeNt» Moum og P3-programleder Niklas Baarli.

Ola «elemeNt» Moum er en norsk Counter-Strike-legende
Eivind Von Døhlen/Tor-Steinar Nastad Tangedal/montasje Gamer.no

DETTE ER WELL PLAYED:

Vis mer

Direktesendt talkshow som ledes av Simen «warclown» Aas Henriksen i samarbeid med Gamer.no og MSI. Programmet har sending annenhver onsdag på Twitch, og har som formål å dekke det som skjer innenfor norsk e-sport.

Onsdag kveld klokken 20:00 er det klart for femte episode av talkshowet vårt, Well Played.

Se sendingen i opptak her »

Temaet for kvelden er hvorfor ikke Norge klarer å stable sammen et topplag som kjemper i internasjonale turneringer. Det siste norske laget som faktisk utfordret internasjonalt over tid, var LGB eSports, som ble oppløst før sommeren 2015, etter at Håvard «rain» Nygaard folot laget.

Ola «elemeNt» Moum på E-sportdagen 2015.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Programleder Simen «warclown» Aas Henriksen har med seg to Counter-Strike-legenden Ola «elemeNt» Moum, som i sin tid var med på å vinne mange turneringer med forskjellige lag i Counter-Strike 1.6, før han la opp som aktiv spiller i 2006. Moum spilte blant annet for lag som SK Gaming og NoA, hvor han vant flere titler.

I tillegg kommer programleder for P3-sendingen Verdens Rikeste Land, Niklas Baarli innom for å delta i diskusjonen. Baarli spiller selv i Telenorligaen, og har i tidligere utgaver av spillet deltatt på Copenhagen Games .

– Vi må langt tilbake til tidligere utgaver av spillet

Programleder Henriksen sier at han har irritert seg over at vi ikke har klart å få i gang et godt lag, og at det er nok av talent til å få et bra lag sammen.

– Jeg har alltid irritert meg over Norge i forhold til hvordan vi nesten aldri har klart å etablere et internasjonalt topplag de siste årene i Counter-Strike: GO. Talentet er der, og vi burde klart å stable sammen et topp 15-lag, mener Henriksen og legger til.

– Vi må langt tilbake til tidligere utgaver av spillet før vi finner lag som Meredia, eoLithic og Catch-Gamer.

Programleder Simen «warclown» Aas Henriksen ønsker et norsk topp 15-lag.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

I kveldens episode har programlederen tenkt å spørre noen som faktisk har kommet langt internasjonalt hva han synes, og hvorfor han tror dagens spillerstall ikke klarer det.

– I kveldens episode får vi besøk av en som kan alt om dette, og som fikk det til i sin tid. Kveldens gjest «elemeNt» er en legende, ikke bare i norsk Counter-Strike, men også på internasjonalt nivå.

Les også
Tre norske unggutter skal delta i helgens VM i Fortnite - «Endretta» (14) og «Nyhrox» (16) gleder seg

Også Niklas Baarli blir med i panelet nok en gang, etter å ha vært med i en tidligere episode.

– Samtidig blir det utrolig morsomt med Niklas Baarli på besøk igjen. Sammen skal vi tre ha en åpen diskusjon om norsk Counter-Strike. Og som alltid er seerne invitert til å være med i diskusjonen via Twitch-chaten, avslutter Henriksen.

Siste fra forsiden