Altibox Eserien

– «Hyper» og «Arko» er nok veldig revansjelystne og har enorme prestasjoner å vise til

Åtte lag skal kjempe om fire plasser i sluttspillet når Eserien drar til Bergen kommende helg.

Både «Arkan» (til venstre) og «Hyper» ønsker nok å gjenta bedriften. Først må de gjennom playoff.
Sindre Stien/Eserien

Det er en spennende helg i vente når vinneren av Eserien skal kåres. Brann, Kristiansund, Mjøndalen og Sarpsborg er lag som allerede venter i sluttspillet. Åtte lag skal ut i playoff for å avgjøre hvem som tar de fire siste sluttspillplassene. De første kampene i playoff er allerede klare, og det er mange godbiter i vente.

I playoff ryker ikke lag ut før de har tapt to kamper. Det finnes altså et øvre tre, og et nedre tre. Etter en del overraskende resultater og tabellplasseringer så langt i sesongen, favoriserer nok dette formatet favorittene, men det betyr derimot ikke at underdoger ikke kan ta seg til sluttspillet.

Se kampene både i playoff og sluttspillet fra fredag klokken 15:00 på Dplay »

Her er de ulike kampene i kvartfinalen i øvre tre:

Jerv - Vålerenga
Sandnes Ulf - Kongsvinger
Raufoss - Stabæk
Viking - Lillestrøm

LES OGSÅ: – Vi så ikke for oss at vi skulle vinne gruppa

Vålerenga - Jerv og Sandnes Ulf - Kongsvinger

Eseriens ekspertkommentator Yngve Gjerde har snakket med Gamer.no om hvem han tror vinner de ulike duellene. Vålerenga mot Jerv er virkelig en storkamp i Eserien. Under seedingturneringen på SpillExpo banket Jerv blåtrøyene fra Oslo. Gjerde tror man får se et revansjelystent Vålerenga-lag.

Yngve Gjerde
Privat

– Det er litt bingo å spå hvem som tar seg videre av Vålerenga og Jerv. Fire av Norges aller beste FIFA-spillere møtes til dyst, men jeg tror til syvende og sist at VIF trekker det lengste strået. «Hyper» og «Arko» er nok veldig revansjelystne og har enorme prestasjoner å vise til. Anders Rasmussen virket ikke helt komfortabel under gruppespillet og fikk ikke vist seg fra sin beste side, og han må være påskrudd fredag dersom Jerv skal ha en sjanse. Dessverre for Rasmussen, talentfulle Håvard Paulsrud og hardtsatsende Jerv, tror jeg noen fandenivoldske regjerende mestere med en Norgesmester på laget tar det.

Den andre kampen er et ikke fullt så stort oppgjør. Både Sandnes Ulf og Kongsvinger var lag man egentlig ikke forventet å se videre fra gruppene sine, men når de først har kommet hele veien og møter hverandre, er sjansene større for at man får se én av dem i selve sluttspillet.

– Kongsvinger imponerte meg veldig under gruppespillet, spesielt Behar Kovaci. Han storspilte, og jeg tror nøkkelduellen i det oppgjøret blir avgjort på hvordan Martin Thuve gjør det. Aleksander Klubben og Mathias Tollefsen er imidlertid veldig gode spillere, men om Thuve klarer å skaffe et resultat i sin kamp, tror jeg Kovaci kan spille Kongsvinger videre. Sånn det ser ut nå er Kovaci det sterkeste kortet til KIL, forteller Gjerde.

LES OGSÅ: – Å debutere i Eserien på den måten jeg gjorde er sinnsykt deilig

Raufoss - Stabæk og Viking - Lillestrøm

Les også
Anmeldelse: FIFA 20
Slik ser treet ut før playoff skal avgjøres.
Altibox Eserien

Kampen mellom Raufoss og Stabæk er en annen spennende kamp. Raufoss imponerte i gruppespillet med sin nykomponerte duo, mens Stabæk var nære på å ryke ut for Folkets Lag. Gjerde mener at denne kampen er den vanskeligste å spå.

– Raufoss imponerte meg voldsomt under gruppespillet, og spesielt Jonas Kvål tok meg litt med storm. Nøkkelduellen blir mellom han og Elias Thøgersen. De er henholdsvis Raufoss’- og Stabæks sterkeste kort, og Stabæk er nok favoritter - på papiret. For meg er dette oppgjøret blant de jevneste, og å spå en vinner er en tøff oppgave. Jeg tror Stabæk tar denne, men når det er sagt helgarderer jeg meg litt ved å si at jeg slett ikke blir overrasket dersom Raufoss vinner.

Viking mot Lillestrøm er siste kamp ut. Viking virket svært solide i gruppespillet, og er nok det tredje beste laget i playoff. Lillestrøm på sin side var heldige at Start hadde en dårlig dag, da de tok seg til playoff på målforskjell. Gjerde var ganske klar på hvem han mente vinner dette oppgjøret.

– Lillestrøm er jeg usikre på. De har to gode FIFA-spillere, men Stian Myhre slet i gruppespillet, og trengte gode prestasjoner fra Martin Andre Larsen. Det ordnet seg, men de kan ikke ha det sånn mot Viking. Chris-Andre Skogland og Henrik Bjørøen er store spillere, og bare det at de sendte ut Ranheim, burde være et skremmeskudd i seg selv. Skogland er i storform og med 2. plass i NM, tror jeg han og Bjørøen tar seg komfortabelt videre.

LES OGSÅ: – Jeg har alltid hatt vært god på å prestere under press

Ekspertens endelige dom

På bakgrunn av Gjerdes spådommer fra de første kampene, betyr det at Sandnes Ulf, Jerv, Lillestrøm og Raufoss havner i nedre tre, der ett tap til sender deg hjem. Samtidig er Vålerenga, Kongsvinger, Viking og Stabæk bare én seier fra sluttspill.

Når alt til slutt er konkludert tror Gjerde at Vålerenga, Jerv, Viking og Stabæk er de fire lagene som tar seg til sluttspill.

– Sleng Vålerenga, Jerv, Viking og Stabæk inn i miksen med sluttspillklare Brann, Mjøndalen, Sarpsborg 08 og Kristiansund, så har du en miks med svært gode lag, og uansett hvilken side av sluttspilltreet de ligger på, vil kampen om seieren bli beinhard. Det er bare å glede seg til massevis av forrykende god FIFA, dramatikk og nerver. Jeg gleder meg i hvert fall som en unge, avslutter Gjerde.

Siste fra forsiden