E-SPORT: I helgen kåres verdens beste StarCraft II-spiller
E-sport

I helgen kåres verdens beste StarCraft II-spiller

Slik følger du det spennende sluttspillet i World Championship Series.

De første World Championship Series-kampene ble holdt allerede i april i år. Siden den gang har de aller beste StarCraft II: Heart of the Swarm-spillerne kjempet seg gjennom tre sesonger av turneringen. Her har de håvet inn store pengepremier, men viktigst av alt – verdensmesterskapspoeng.

Denne helgen kulminerer det hele i WCS Grand Finals på årets Blizzcon. Verdens seksten beste spillere skal kjempe om å bli verdensmester i StarCraft, og stikke av med en enorm pengepremiepott på over 1,5 millioner kroner.

Svenske Johan «NaNiwa» Lucchesi.
Svenske Johan «NaNiwa» Lucchesi.Foto: Battle.net

Det utenlandske håpet

Felles for de seksten spillerne er, naturligvis, at de alle er eksepsjonelt gode StarCraft II-spillere. Blant disse er det én som skiller seg ut. Svenske Johan «NaNiwa» Lucchesi er den eneste kvalifiserte spilleren som ikke er fra Sør-Korea. Dette har gitt han tittelen «det utenlandske håpet».

– Jeg tror jeg har en sjanse, men man kan aldri vite før en stor turnering som dette, om man kommer til å vinne eller ei, sier NaNiwa i en uttalelse til Battle.net.

Norske tilskuere må snu døgnet

Helgens første StarCraft II-kamper starter klokken 21:15 i kveld norsk tid. Hvis man har planer om å få med seg hele turneringen må man belage seg på en våkennatt. Dagens sending slutter nemlig ikke før klokken 06:00 i morgen tidlig, og finalen holdes klokken 00:30, natt til søndag.

Du finner hele helgens sendeskjema på Blizzard sine nettsider.

Gratis direktesending

Med mindre du skal en svipptur innom California er det nest beste alternativet å se direktesendingen via Battle.net. Her streames hele showet gratis. Hvis du er ute etter ekstramateriale og opptak er du imidlertid nødt til å åpne lommeboka. For rundt 250 kroner får du tilgang til alt av helgens festligheter, inkludert avslutningskonserten med det velkjente bandet Blink-182.

Noe for alle

Blizzcon er spillselskapet Blizzards egen hyllest til spilluniversene Warcraft, StarCraft og Diablo. Hele helgen vil det konkurreres i de ulike spillene, så om StarCraft II ikke er spillet for deg kan du også følge en konkurranse i World of Warcraft. Blizzard har også invitert kjente personligheter fra spillmiljøet til å delta i den aller første turneringen i deres kommende spill Hearthstone: Heroes of Warcraft.

Trenger du en rask og enkel innføring i StarCraft II? Ta en titt på vår seerguide.

Kommentarer (4)

Forsiden akkurat nå

Til toppen