I helgen kåres verdens beste StarCraft II-spiller

Slik følger du det spennende sluttspillet i World Championship Series.

De første World Championship Series-kampene ble holdt allerede i april i år. Siden den gang har de aller beste StarCraft II: Heart of the Swarm-spillerne kjempet seg gjennom tre sesonger av turneringen. Her har de håvet inn store pengepremier, men viktigst av alt – verdensmesterskapspoeng.

Denne helgen kulminerer det hele i WCS Grand Finals på årets Blizzcon. Verdens seksten beste spillere skal kjempe om å bli verdensmester i StarCraft, og stikke av med en enorm pengepremiepott på over 1,5 millioner kroner.

Svenske Johan «NaNiwa» Lucchesi.

Det utenlandske håpet

Felles for de seksten spillerne er, naturligvis, at de alle er eksepsjonelt gode StarCraft II-spillere. Blant disse er det én som skiller seg ut. Svenske Johan «NaNiwa» Lucchesi er den eneste kvalifiserte spilleren som ikke er fra Sør-Korea. Dette har gitt han tittelen «det utenlandske håpet».

– Jeg tror jeg har en sjanse, men man kan aldri vite før en stor turnering som dette, om man kommer til å vinne eller ei, sier NaNiwa i en uttalelse til Battle.net.

Norske tilskuere må snu døgnet

Helgens første StarCraft II-kamper starter klokken 21:15 i kveld norsk tid. Hvis man har planer om å få med seg hele turneringen må man belage seg på en våkennatt. Dagens sending slutter nemlig ikke før klokken 06:00 i morgen tidlig, og finalen holdes klokken 00:30, natt til søndag.

Du finner hele helgens sendeskjema på Blizzard sine nettsider.

Gratis direktesending

Med mindre du skal en svipptur innom California er det nest beste alternativet å se direktesendingen via Battle.net. Her streames hele showet gratis. Hvis du er ute etter ekstramateriale og opptak er du imidlertid nødt til å åpne lommeboka. For rundt 250 kroner får du tilgang til alt av helgens festligheter, inkludert avslutningskonserten med det velkjente bandet Blink-182.

Noe for alle

Blizzcon er spillselskapet Blizzards egen hyllest til spilluniversene Warcraft, StarCraft og Diablo. Hele helgen vil det konkurreres i de ulike spillene, så om StarCraft II ikke er spillet for deg kan du også følge en konkurranse i World of Warcraft. Blizzard har også invitert kjente personligheter fra spillmiljøet til å delta i den aller første turneringen i deres kommende spill Hearthstone: Heroes of Warcraft.

Trenger du en rask og enkel innføring i StarCraft II? Ta en titt på vår seerguide.

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden