I skytespillet Screencheat er spillerne usynlige

Så du må smugtitte på motspillernes del av skjermen for å finne dem.

Surprise Attack Games

Mange mener flerspiller er aller morsomst når man er samlet rundt én datamaskin eller konsoll, og har med- eller motspillerne så nær at du kan fysisk slå dem når de slår deg i spillet.

Men flerspiller via delt skjerm har ofte et problem. Det er jo vanskelig å overraske motspillerne når de til en hver tid kan flytte blikket sitt over i ditt lille hjørne av skjermen og se nøyaktig hvor du befinner deg.

Sniktitt på motspillerne for å vinne

Kaotisk!

Skytespillet Screencheat forsøker ikke å løse denne utfordringen. I stedet blir spillerne helt avhengige av å bruke denne «juksemetoden» for å vinne. Alle er nemlig usynlige, og den eneste måten du kan vite hvor du skal skyte er ved å spionere på motspillernes deler av skjermen.

Men når du først fyrer av kan de andre spillerne se kulene dine, og dermed gjette seg til hvor du er.

Spillet er laget for fire spillere, og skilter med fem nivåer, åtte våpen og seks ulike spilltyper. Merk at du ikke trenger å samle sammen fire lokale spillere – Screencheat støtter også flerspiller over nettet, men alt foregår altså likevel på samme skjerm.

Lanseringen vil finne sted i oktober, men folk kan allerede nå få tilgang på betaversjonen om de har lyst til å teste det.

En annen form for lokal flerspiller er «hotseat»-modus, og der jukser man gjerne ved å lytte.

Siste fra forsiden