Anmeldelse

IceMat 2.0

Forrige gang testet vi den optiske eneren fUnc 1030. Nå har vi tatt for oss en annen av de populære mattene for gamere, IceMat 2.0. Spørsmålet blir vel om den kan kalles en matte, for den består jo av glass. Dette designvidunderet ser svinstilig ut, men skinnet kan bedra. Det viktigste er jo hvordan virker den i praksis.

IceMat kommer i en eske av papp, pakket inn i isopor. Med i pakken følger det med PadSurfer, en slags glatt teip du fester under musen for at den skal skli bedre. Matter som IceMat sliter også noe fælt på musføttene, og hvis du ikke bruker teipen riper du opp føttene på musen i løpet av rekordtid. Dette fører til permanent skade, og du bør være forsiktig så du ikke ødelegger glien til musen. Uansett er ikke dette noe problem, siden rasjonen med PadSurfers er mer enn nok til å dekke en mus. IceMat har ikke en klips løsning slik som fUnc for å holde musledningen på plass, dette kan av og til være irriterende. Det jeg anbefaler deg er å prøve å holde pulten du har musen på ryddig, slik at det ikke er altfor mange hindre ledninge må forsere. Jeg vet dette kan være vanskelig, men tenk på aimen din mens du rydder.

IceMat 2.0 er laget av glass. Dette gjør at den i prinsippet skal være helt glatt. Matten har blitt behandlet på et vis som gjør at den skal gi deg en bedre kontaktflate, og fortsatt i teorien gi deg markedets beste matte i kombinasjon med ballmus. På den offisielle hjemmesiden til IceMat fortelles det at den ikke er kompatibel med optiske mus. Dette har selvsagt ikke hindret oss fra og også teste den med den optiske varianten av våre gnagervenner.

Siden den egentlig bare er ment for ballmus lurte vi selvsagt på hvordan den fungerte med disse. Vi plukket frem vår Logitech Pilot Wheel Mouse og merket med en gang IceMat virkelig var ballvariantens venn. Kontakten med overflaten skapte en mye mer nøyaktig respons, og vi merket at aimen forbedret seg flere hakk nesten umiddelbart. Etter å ha blitt vant med matten merket vi også hvor stor forskjellen var på å bruke en ordinær matte og IceMat. Isteden for at musen gled over flaten hvor bevegelsene vilkårlig ble plukket opp, gjør kombinasjonen med IceMat at din minste bevegelse blir registrert. Dette gjør naturligvis at aimen din forbedres, siden musen nøyaktigere plukker opp dine bevegelser. De optiske musene virket overraskende nok også helt fint på IceMaten, selv om produsenten sier de ikke skulle gjøre det. Det hendte av og til at det kunne føles som de ikke leste helt nøyaktig, men jeg vet ærlig talt ikke om dette er fakta eller innbilt fordi jeg forventet det. Uansett er fUnc matten et bedre valg for den med optisk mus, derfor blir det ikke så interessant å finne ut om en kan bruke IceMaten på områder den selv ikke lover å være kompatibel med. Vi bør legge til at matten vi har testet har vært den sorte versjonen, om denne virker bedre med optiske mus enn den gjennomsiktige kan vi derfor ikke si noe om.

Det som kan være litt plagsomt med IceMat er at den har en relativt høy kant. Vi snakker ikke om mer enn en centimeter, men etter langvarig bruk kan det bli irriterende. Dette fører også til at du mister litt kontakt med underlaget hånden din hviler på. Du har sikkert lagt merke til at IceMat nå er i versjon 2.0. Dette betyr at de har rundet av kantene på matten litt, ellers er det den samme matten. IceMat føles også litt kald til tider, men etter noen få runder har du selv blitt så varm at du har varmet opp musmatten.

Siden IceMat er laget av glass kunne en logisk sett regne med at den var rimelig skrøpelig, og lett gikk i stykker. Av naturlige grunner har jeg ikke sluppet matten i gulvet fra 5 meters høyde for så å tråkke på den, derfor kan jeg bare si at jeg i løpet av testperioden ikke har opplevde den som noe som lett ryker. Den er også tung nok til at den ikke blir skubbet rundt på bordet, og den ligger nesten alltid stabilt der du vil ha den uten å at den forflytter seg når du raskt flytter musen. Matten er også av rikelig størrelse, og den bør være stor nok for alle.

Prismessig ligger musmatten omkring sine konkurrenter. De fleste butikker selger den for snaue 300 kroner. For en gamer som holder seg til ballmus vil en investering fort bli veid opp av mattens egenskaper, og prisen er derfor ingen grunn til å ikke kjøpe den. Hvis du vil se flere bilder og lese enda mer om IceMat kan du gjøre det på den offisielle hjemmesiden.

Det er klart at IceMat er en meget god matte for brukeren med ballmus, men er den best på markedet? Gamer.no har også tatt for seg konkurrenten Steelpad. Hvem som vinner kampen om ballmus brukerne får du vite i den testen.

Siste fra forsiden