Counter-Strike: GO - IEM Katowice

IEM Katowice stenger dørene av frykt for koronavirus

CS:GO-turneringen går som planlagt, men uten publikum i salen.

Bart Oerbakke/ESL

Den prestisjetunge Counter-Strike: Global Offensive-turneringen IEM Katowice får et ganske annet preg i år. Når spillerne inntar arenaen denne helgen blir det nemlig foran tomme seter, etter at polske myndigheter har gitt etter for korona-frykten.

I en uttalelse sent på torsdag kunngjorde IEM-arrangør ESL at publikum likevel ikke får komme inn for å se turneringen. ESL hadde da akkurat fått vite at guvernøren i Schlesien (området der turneringen avholdes) hadde trukket tilbake turneringens lisens – til tross for gjentatte forsikringer om at alt var i orden.

– Frem til da hadde vi en bindende kontrakt som lot oss holde arrangementet, som ble bekreftet flere ganger i løpet av de siste dagene. Den siste bekreftelsen på at alt var i orden kom for bare noen timer siden, forklarte ESL.

Arrangøren beklager situasjonen, men forteller at den respekterer beslutningen som er tatt. Turneringen avholdes som planlagt, men i stedet for et live publikum må seere nøye seg med å følge med på nett. ESL jobber nå med å kontakte publikum, gjester og presse som skulle vært på plass i helgen, og lover å refundere alle billettkjøp.

Hva selve turneringen angår er norske Joakim «Jkaem» Myrbostad klar for sluttspill med laget 100Thieves. Faze og Håvard «Rain» Nygaard røk på to tap mot NaVi i gruppespillet og er dermed slått ut.

Du kan følge IEM Katowice på TV 2 Sumo. Kvartfinalene begynner 14:30 fredag 28. februar.

Siste fra forsiden