PlayStation - PC

Ifølge PlayStation-sjefen synes spillfans det er helt greit å vente flere år på PC-versjoner

Sony har ingen planer om å endre strategi.

Mikkjell Lønning/Gamer.no

PlayStation har de siste årene begynt å satse på PC-lanseringer av sine spill. Selskapets strategi innebærer riktignok en ventetid på minst ett år før spillene kommer til PC, noe toppsjef Jim Ryan mener spillerne er fornøyde med.

PlayStation-sjef Jim Ryan.
Sony

I et intervju med Famitsu (via IGN) fortalte Ryan at eksklusivitet fortsatt er en svært viktig del av PlayStation 5-strategien. Førsteprioriteten er å sørge for at spillene funker best på konsoll. Deretter kommer PC inn i bildet etterpå.

– Vi har også full forståelse for hvor viktig det er med PlayStation 5-eksklusive spill. Som jeg nevnte tidligere er PlayStation Studios' hovedansvar å lage spill som spillere vil like på den nyeste PlayStation-maskinvaren. Vi øker antallet PlayStation 5-eksklusive spill og holder igjen lansering av PC-versjoner.

Ryan la til at han snakker mye med fans om denne løsningen, og at de synes det er helt greit å vente.

– Jeg har ofte muligheten til å spørre fans om deres mening, og når jeg spør hva de synes om ventetiden sier de ofte at PC-lanseringer to eller tre år etter PlayStation-versjonen er akseptabelt.

Basert på uttalelsene har spillmakeren altså ingen planer om å endre sin PC-strategi. Som PlayStation Studios-sjef Hermen Hulst sa i fjor vil det alltid gå minst ett år mellom PlayStation- og PC-lanseringer. Dette kan imidlertid justeres for såkalte «live service»-spill, som Sony planlegger å lansere mange av i løpet av de neste årene.

PC-lanseringene til PlayStation har stort sett vært populære blant fans. For eksempel fikk Horizon Zero Dawn på PC mye skryt i 2020, mens PC-versjonen av The Last of Us Remastered – lansert i mars i år – har vært plaget av mange problemer.

PlayStation har satt dato for sitt store sommershow.
Lover to timer med PlayStation 5- og PlayStation VR2-spill »

Siste fra forsiden