Anmeldelse

I.G.I. 2: Covert Strike

Det blir stadig flere taktiske/snikebaserte skytere på markedet. I.G.I 2: Covert Strike er i så måte ikke akkurat banebrytende, og inneholder lite vi ikke har sett i andre spill før det. Men når resultatet er så overbevisende, både visuelt, auditivt og gameplaymessig som her, er det bare å ønske den nye herren i huset velkommen. Velkommen til I.G.I 2; et norskutviklet spill av internasjonal klasse.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Konklusjon
Alt i alt er I.G.I. 2 blitt et spill vi som nordmenn kan være stolte av. Selv om det ikke finner opp hjulet på nytt, er oppdragene du blir servert både varierte og utfordrende. Mer enn en gang har jeg kjent blodet bruse av glede over godt leveldesign. Ja, enkelte brett kvalifiserer til en soleklar sekser i spillglede - plutselig går det opp for deg at du sitter og storkoser deg. Men samtidig har spillet en del litt mindre interessante områder, som trekker helheten ned. Spillgleden er likevel hele tiden til stede.

Historien og mellomsekvensene som skal binde det hele sammen er moderat underholdende i innhold og utførelse. Forestillingen gir deg verken gåsehud eller latterkrampe, men du kommer nok til å fnise litt i barten likevel av noen bløte, bløte vitser og diverse gjensyn med figurer fra eneren. Rent teknisk/estetisk har I.G.I. 2 et lite stykke igjen på noen områder. Grafikken mangler litt finpuss, men stort sett holder den stand. Med kjempestore områder og vanneffekter som viser vei mot neste generasjons grafisk bonanza, er ikke I.G.I. 2 det verste du kan demonstrere på den nyinnkjøpte maskinen. Lyden er profesjonell og svært god, men mangler "det lille ekstra" for å nå helt opp. Du går som nevnt ikke rundt med melodiene i hodet etter at maskinen er avslått.

Det verste man kan si om I.G.I. 2, er at det strengt talt byr på lite nytt på gameplay-fronten. Her er det få nyskapende elementer, men ofte god og kreativ bruk av de vinklingene og virkemidlene vi allerede kjenner. Likte du Hidden & Dangerous, Hitman 2: Silent Assassin eller Project I.G.I. fins det ingen grunn til at du ikke skal kunne kose deg med dette også. De 19 oppdragene vil du kanskje bruke rundt 15-20 timer på å komme deg igjennom, og når du er ferdig, kan du spille gjennom spillet på nytt for å oppnå høyere score eller for å klare det hele på "hard". Onlinedelen er også godt implementert, og sørger nok for å holde godsakene på harddisken din en stund etter at du er lei enspiller. Alt i alt en solid forestilling, som absolutt er verdt å bruke sine surt oppsparte på.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden