Ikke forvent å se Counter-Strike eller Dota 2 dersom e‑sport kommer til OL

IOC-presidenten mener voldelige spill ikke passer med den olympiske ånd.

Valve

Tidligere denne måneden fortalte arrangørene bak sommer-OL i Paris 2024 at de ville vurdere å sette e-sport på sitt program. For å kunne gjøre det trenger de først godkjenning av Den internasjonale olympiske komité (IOC), noe som kan bli en vanskelig oppgave.

I et intervju med avisen South China Morning Post fortalte IOC-president Thomas Bach at spill i utgangspunktet ikke passer in i OL, da de stort sett handler om vold og drap:

– Vi ønsker å fremme ikke-diskriminering, ikke-vold og fred blant mennesker. Det passer ikke med videospill, som handler om vold, eksplosjoner og drap, og der må vi trekke et klart skille, sa han.

Enn så lenge virker det altså lite sannsynlig at vi får se spill som Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2 og League of Legends på det olympiske programmet.

Fotball- og basketballspill kan gå

Bach ville likevel ikke utelukke inkluderingen av e-sport i OL en gang i fremtiden. Riktignok vil han helst ha spill som baserer seg på idretter spilt i virkeligheten, som fotball og basketball:

– Dersom noen konkurrerer i virtuelle fotballspill eller spiller andre virtuelle idretter, er det svært interessant. Vi håper i så fall at disse spillerne leverer sterke idrettsprestasjoner, og dersom det får fans til å drive med disse idrettene i virkeligheten ville vi vært kjempefornøyde, fortalte Bach.

Før diskusjonen kan tas videre mente presidenten imidlertid at e-sport trenger et offisielt styringsorgan, som kan passe på at alle utøvere følger et sett med faste regler:

– Man må ha noen som garanterer at disse utøverne som spiller videospill ikke er dopet, at de følger tekniske regler og at de respekterer hverandre, avsluttet han.

Hvilke spill ønsker du å se dersom e-sport kommer til OL?
Del gjerne din mening i kommentarfeltet nedenfor.

Siste fra forsiden