CSGO-brettet Dust 2 i beta

Ikoniske Dust 2 vender tilbake

Store visuelle endringer preger den nye versjonen av Counter-Strike-brettet.

Bilde fra B-bombeplassen på Dust 2
Valve

Få spillkart er vel mer ikonisk enn Counter-Strikes Dust 2. I februar bestemte Valve seg for å ta Dust 2 ut av kartrotasjonen til fordel for oppussede Inferno, for å gi det legendariske kartet en oppussing. Nå returnerer Dust 2 til spillet, men foreløpig i beta-klienten. For å ha mulighet til å spille kartet, må du gå inn i spillets innstillinger på Steam, og velge at du har lyst til å prøve beta-klienten.

Kartet har fått med store visuelle oppgraderinger, sammen med en visuell oppgradering av terroristmodellene. Ingen store endringer har skjedd med kartets utforming, noe mange har reagert på.

– Ønsket meg noe nytt og friskt

Anders «aNdz» Kjær fra Temp er en av de som har uttrykt sin skuffelse over hvor få endringer kartet har fått.

– Jeg ønsket meg noe nytt og friskt. Noe ekstra som ikke har vært på de tidligere versjonene. Når de tar bort et kart er det fordi det ble kjedelig med det samme gamle over lang tid, da er det merkelig å relansere kartet med å endre bare på det visuelle. Det er nesten kun to taktikker som er brukbare på Dust 2, en B-splitt og å overta «catwalk». Selvfølgelig kan man fake, men jeg hadde trodd de skulle gi noen nye taktiske muligheter. Men som «Vuggo» fra Fragbite sier, så er Dust 2 fortsatt mange ganger bedre enn Cobblestone.

I beskrivelsen av kartet, skriver Valve at de ønsker tilbakemeldinger på hvordan det visuelle på kartet fungerer. De ønsker så å se på hva de kan gjøre for å utvikle kartet videre. Kjær tror ikke Valve tør å endre mye på oppskriften.

– Nei det tror jeg ikke. Valve har ikke kunnskapen, eller lysten til å skaffe seg kunnskapen, til å gjøre slike endringer, avslutter Kjær.

Reddit-brukeren Wickedplayer494 har laget en video hvor han går gjennom kartet for å vise de nye endringene. Videoen kan du se under.

Gjennomgang av nye Dust 2.

Siste fra forsiden