Imperiebygging på DS

Et keiserrike i dine hender

Black Bean skal gi ut strategispillet HISTORY: Great Empires: Rome på DS til sommeren.

Strategispill lagt til Romerriket er velkjent for PC-spillere. Enten man vil bygge romerske byer eller banke barbarer har det vært nok av titler å velge mellom den siste tiden.

DS-en har derimot ikke gjort seg bemerket som hjem for historiske strategispill, men nå prøver den europeiske utgiveren Black Bean seg likevel på litt romerstrategi til Nintendos håndholdte.

Britiske Slitherine Software har i samarbeid med TV-kanalen HISTORY (tidligere kjent som The History Channel) utviklet HISTORY: Great Empires: Rome til DS. Black Bean har snappet opp utgiverrettighetene i Europa og skal lansere spillet en gang til sommeren.

I Great Empires: Rome skal du velge en av 20 ulike nasjoner som skal ledes til heder og ære. Den antikke verden består av spredte riker og små imperier, og det er opp til deg å samle alle under ditt flagg. For å få til dette må du utmerke deg som både byggmester, diplomat og krigsherre.

Spillet foregår både på det strategiske og taktiske planet. I strategidelen bygger du byer, flytter hærene dine og sørger for gode forbindelser til andre riker. Når det er duket for kamp styrer du troppene i den taktiske delen. Disse slagene foregår i 3D, og Slitherine lover hundrevis av soldater i tidsriktig utstyr som gyver løs på hverandre.

Den historisk autensiteten i Great Empires: Rome skal være svært god, og alt fra soldatenes våpen til kart og hendelser skal være tro mot virkeligheten. Hvis du vil lære mer om Romerriket inneholder spillet også en egen database hvor du kan lese om antikkens kultur og kriger.

Black Bean har foreløpig ikke spikret en eksakt slippdato for HISTORY: Great Empires: Rome.

Siste fra forsiden