PlayStation 5

Ingen får selge PlayStation 5 i butikk i 2020

Sony ønsker ikke å bidra til økt coronasmitte.

Sony

Når PlayStation 5 slippes 19. november vil det ikke være mulig å få tak i konsollen i butikkene. Alt av PlayStation 5-salg kommer til å skje via nettbutikker. Dette skal etter det vi kjenner til gjelde samtlige utsalgssteder.

Ifølge flere kilder som Gamer.no kjenner til begrunner Sony dette med at de ikke ønsker å bidra til økt coronasmitte – noe de ser for seg kan skje dersom det blir større samlinger av kunder som prøver å sikre seg konsollen rundt lansering.

Gamer.no har også fått innsyn i en intern beskjed hos et forhandlerledd. Her informeres de ansatte om at Sony ikke bare oppfordrer til nettsalg, men at spillgiganten har gjort det klart at det vil ødelegge for fremtidig salgssamarbeid mellom partene dersom forhandlerleddet selger PlayStation 5 i fysiske butikker i 2020.

Dermed virker det som om salgsbegrensningen ikke bare er en oppfordring, men et pålegg som vil få negative konsekvenser dersom det ikke følges.

Sony har ikke ønsket å kommentere saken – heller ikke hvorvidt det gjelder et påbud eller en oppfordring. Vi oppdaterer artikkelen dersom vi hører fra dem.

LES OGSÅ: Dette er PlayStation 4-spillene som ikke fungerer på PlayStation 5 »

– Klok avgjørelse

Coop Norge, som har Coop Obs-butikkene under sin paraply, er et av forhandlerleddene som har fått en oppfordring om å ikke selge konsollen i sine butikker, og forteller at de kommer til å basere seg på nettsalg fremover. De er tydelige på at de opplever situasjonen som en oppfordring, og ikke et påbud.

Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge.
John Andreassen, Coop

– Vår leverandør av PlayStation 5 har videreformidlet et ønske fra Sony om at de nye spillmaskinene ikke selges i butikk under corona-pandemien, men i stedet legges ut for salg i nettbutikker. Årsaken er rett og slett at de frykter at det skal bli kø i butikkene på lanseringsdagen, og at dette kan bidra til smittespredning. Vi støtter Sonys vurdering, og mener det er en klok avgjørelse. Vi kommer derfor til å legge våre maskiner i Coops nettbutikk, forteller Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge til Gamer.no.

Også Elkjøp bekrefter overfor Gamer.no at de har fått en oppfordring om å holde konsollsalget utelukkende på nett fremover. I likhet med Coop Norge understreker Elkjøp at de opplever situasjonen som en oppfording, ikke et påbud, når vi spør dem om det.

Nils Martin Øyo, gamingansvarlig i Elkjøp Norge.
Elkjøp Norge

– Vi kommer ikke til å selge PlayStation 5 i våre fysiske varehus på lanseringsdatoen 19. november. Etter oppfordring fra Sony via Nordisk film var vi enige om løsningen vi nå går for, og kommer til å tilgjengeliggjøre et begrenset antall konsoller via vår nettbutikk, sier Nils Martin Øyo, gamingansvarlig i Elkjøp Norge til Gamer.no.

Så langt har ikke Sony lagt frem noen anbefalt dato for det fysiske salget av konsollen, men etter det vi kjenner til gjelder det i hvert fall ut 2020. Dette betyr at alle som skal selge konsollen fremover gjør det via sine nettsider, og enten leverer via post eller andre utleveringsløsninger.

Les også
Test: PlayStation 5

LES OGSÅ: En god del som forhåndsbestilte PlayStation 5 kommer ikke til å få konsollen før langt inn i 2021 »

Siste fra forsiden