FIFA Nordic Masters

Ingen norsk jubel i FIFA Nordic Masters

De svenske og danske lagene ble for sterke for Ranheim og Vålerenga.

Magnus Myhrhaug Kristiansen sier det var stort å slå en tidligere verdensmester.
Sindre Stien

Disse lagene deltok i FIFA Nordic Masters

Vis mer

Brøndby - Gruppe A

København - Gruppe B

Vålerenga - Gruppe B

Ranheim - Gruppe A

Örebro - Gruppe B

Malmö - Gruppe A

De to beste lagene fra Eserien skulle spille mot de to beste fra den svenske og danske versjonen av serien, under DreamHack Summer i Jönköping. Brann hadde ikke mulighet til å reise, så bronsevinnerne Ranheim tok plassen deres. De to svenske lagene som stilte var Örebro og Malmö. For Danmark var Brøndby og København representert.

Finalen ble mellom Örebro fra Sverige, og Brøndby fra Danmark, der danskene trakk det lengste strået.

Det var knyttet en del spenning til hvordan de norske lagene skulle prestere, ettersom spillerne ikke har like mye erfaring som Sverige og Danmark. Vålerengas Arkan Resul og Magnus Myhrhaug Kristiansen har representert Norges e-fotballandslag helt siden starten i 2018, mens Ranheims Sondre Voktor nettopp ble tatt ut av laget. Voktors makker, Johan Færaas, har Eserien som sitt store FIFA-høydepunkt.

Begge spillerne til Malmö har spilt for det svenske FIFA-landslaget som knuste Norge tidligere i år. For danskene stilte København blant annet med en tidligere verdensmester, August «Agge» Rosenmeier, i tillegg til én av de aller største profilene på FIFA 19, i Marcus «Marcuzo» Jørgensen.

LES OGSÅ: – Jeg håpet på rent bord og gutta leverte så til de grader

– At vi i Norge kommer til å vise oss mer frem på den internasjonale scenen neste år, har jeg klokketro på.

Gruppe A

Vis mer

1. Brøndby 6 poeng

2. Malmö 3 poeng

3. Ranheim 0 poeng

Ranheim måtte steppe inn for Brann da bergenserne ikke kunne delta selv. Trønderne tapte begge kampene sine, og tok seg ikke videre til sluttspillet. De er derimot ikke veldig skuffet av den grunn.

– Vi er egentlig fornøyd med egen prestasjon, til tross for at resultatene ser «stygge» ut. Dessverre hadde vi ikke marginene med oss, særlig i kampen mot Malmö. Sondre er helt overlegen og spiller ufattelig bra. Flere av mulighetene hans ble dessverre brent. Hva det skyldes kan være rutine. Zackarias hadde tre mål på sine tre muligheter, og det beviser at rutine på avgjørende beslutninger i turneringer avgjør mye.

Foran den siste kampen sin mot Brøndby, forteller Færaas at danskene forventet at Ranheim skulle være svake spillere, som de kunne slå enkelt. Det ville Færaas gjøre noe med.

Johan Færaas fokusert etter å ha utlignet til 1-1- mot Brøndby.
Dplay

– Foran Brøndby-kampen fikk vi nyss på at de forventet å kjøre fullstendig over oss. Det motiverte meg virkelig til å vise hva som bor i meg, og jeg synes jeg fikk vist meg frem bra. I den første omgangen mot Dingo, så kjører jeg fullstendig over han. Dessverre så mister jeg litt momentum i andre omgang og han har litt «tur» med noen av avslutningene sine. Heldigvis lot jeg meg ikke påvirke og fikk et mål igjen rett før slutt. Jeg hadde en blandet følelse etter kampen, jeg ville virkelig slå han og vise til alle kritikerne at jeg kan gjøre mer enn bare å lage innhold på YouTube. Så der og da var jeg skuffet at jeg ikke fikk seieren, men alt i alt er det er en stor prestasjon å spille uavgjort mot en av Skandinavias beste spillere.

At Sverige og Danmark har et høyere nivå på FIFA-spillerne sine er noe som er ganske kjent i scenen. Færaas avsluttet intervjuet med å fortelle litt om hva hans tanker var om nivåforskjellene mellom landene.

Les også
Anmeldelse: FIFA 19

– Sverige og Danmark er absolutt ett par hakk opp med tanke på kvalitet på nivå. Men igjen så har de holdt på med profesjonell FIFA mer enn hva vi har gjort i Norge. De har den avgjørende rutinen og proffe tilnærmingen vi mangler. Magnus, Arkan, Sondre og jeg har tatt store steg med tanke på erfaring, i denne turneringen. Bare den opplevelsen med å delta i en slik turnering gjør nok at vi har et opprettet et «ekstra gir» til neste sesong. Men at vi i Norge kommer til å vise oss mer frem på den internasjonale scenen neste år, har jeg klokketro på. Jeg ser veldig frem til hva norsk e-fotball har å by på i tiden fremover, sa Færaas.

LES OGSÅ: Ranheim og Vålerenga skal forsvare Norges ære i FIFA Nordic Masters

– Vi forventet å spille bra FIFA

Gruppe B

Vis mer

1. Örebro 3 poeng (8-6 MF)

2. København 3 poeng (8-8 MF)

3. Vålerenga 3 poeng (5-7 MF)

Etter seieren i Eserien var Vålerenga det laget man hadde størst forventninger til. Magnus Myhrhaug Kristiansen er den høyest rangerte norske spilleren på Global-Series rankingen på 69. plass. Til sammenligning hadde Brøndby og København tre spillere som var topp 70. Københavns spillere står som nummer 17 og 22 i verden.

Det klaffet dessverre ikke helt for Oslo-klubben i gruppe B. Magnus Myhrhaug Kristiansen hadde dette å si i etterkant:

– Følelsen vi har nå i ettertid er egentlig ganske grei. Det er selvfølgelig surt å ryke ut av turneringen på målforskjell, men vi tar med oss det positive.

Myhrhaug Kristiansen forteller videre at han og Resul ville vise folk at Norge også har et høyt nivå på FIFA.

Magnus Myhrhaug Kristiansen sier det var stort å slå en tidligere verdensmester.
Sindre Stien

– Vi forventet å spille bra FIFA, slik at vi kunne vise seerne at Norge også har gode FIFA-spillere. Dessverre så gikk det ikke helt som vi forventa i første kampen mot Örebro, med tanke på hastigheten på kampen og resultatet. Vi fikk heldigvis en mye bedre kamp mot København.

København har to av de mest anerkjente FIFA-spillerne i verden, og både Myhrhaug Kristiansen og Resul fikk vist seg fram mot storfavoritten fra den danske hovedstaden.

– Det var deilig å slå «Agge», men jeg er fortsatt irritert over at jeg ikke klarte å score på flere av sjansene mine. Vi var i en situasjon hvor vi var nødt til å vinne med mange mål slik at vi kunne avansere til semifinale på målforskjell. Alt i alt så var det godt å slå en tidligere verdensmester, sa Myhrhaug Kristiansen.

Avslutningsvis fortalte Myhrhaug Kristiansen litt om sine videre planer, i en hektisk hverdag fylt med mye FIFA-spilling.

– Jeg har stort sett pause med kompetitiv spilling helt fram til neste sesong, for nå. Det er det jo sånn at jeg gjerne skulle ha vært i sluttspillet til verdensmesterskapet, som er i midten av juli, men marginene for å komme meg dit var ikke på min side. Så nå blir det en pause fram til FIFA 20, så er jeg tilbake på scenen, forhåpentligvis, avslutter Myrhaug Kristiansen.

Siste fra forsiden