Ingen norsk StarCraft II-suksess i helgen

Her er resultatene fra proffenes spillturneringer forrige uke.

Det er en begivenhetsrik uke vi legger bak oss. Store turneringer ble avgjort, en hurv av spennende kamper er ferdigspilte og et lass av pengepremier er delt ut.

Den norske StarCraft II-spilleren Jens «Liquid’Snute» Aasgard fikk ikke fullklaff under helgens Intel Extreme Masters VII World Championship. Han tapte alle fem kampene han spilte, og røk dermed ut av gruppespillet. Dette var den første store turneringen der de profesjonelle spillerne spilte Heart of the Swarm, den ferske utvidelsespakken til StarCraft II, og Aasgard uttalte underveis at han ikke fikk øvd så mye som han ønsket i forkant.

Uansett fikk han med seg nesten 8000 kroner i premiepenger, selv om plasseringen ble heller laber denne gangen.

Koreansk dominans

Nok en gang var det sør-koreanerne som stakk av med de gjeveste plasseringene, og pallens fire topplasseringer ble fylt opp av spillere fra landet i øst. Over alle tronet Terran-spilleren «YoDa», etter å ha sønderknust Protoss-spilleren «First» 4-0 i finalen. Dermed kunne han reise hjem 170 000 norske kroner rikere.

I tillegg til StarCraft II ble det spilt League of Legends i Hannover under Intel Extreme Masters VII World Championship. De sør-koreanske lagene dominerte her også, og i finalen møttes CJ Entus Blaze og søsterlaget CJ Entus Frost. Blaze viste seg til slutt sterkest, og slo motstanderne 3-1. De kunne dermed dele cirka 284 000 kroner mellom seg som vinnere av turneringen.

Hvis du ikke fikk sett alle kampene fra den store turneringen i Tyskland, kan du finne videoer av samtlige kamper fra både StarCraft II samt League of Legends på den offisielle siden til Intel Extreme Masters.

Finalen i GSL Code S, den prestisjetunge StarCraft II-turneringen som spilles i Sør-Korea, ble også avgjort i helgen. Dong-Hyun «Azubu_Symbol» Kang måtte gi tapt for No-Youl «Samsung_RorO» Shin, som i tillegg til heder og ære kunne ta med seg over cirka 260 000 kroner i førstepremie.

Les også: World of Tanks-utvikler med egen liga
Les også: Stor Call of Duty-turnering er i gang

Siste fra forsiden