Kvalifiseringen til ESL One Cologne 2017

Ingen norske lag kvalifiserte seg til årets ESL One Cologne

Både Dignitas og Tundra kjempet godt, men møtte for sterk motstand i helgens kvalifisering til den tyske turneringen.

Ruben «RUBINO» Villarroel og Karl-William «kalle» Haraldsen deltok i kvalifiseringen.
Adela Sznajder/Tor-Steinar Nastad Tangedal/DreamHack/Gamer.no

I helgen var det klart for kvalifisering til årets utgave av ESL One Cologne, og vi hadde et par norske lag som var med for å kjempe om å få delta. Det var knyttet stor spenning til de sterkt norsk-pregede lagene Dignitas og Tundra, som deltok i den lukkede kvalifiseringen til turneringen i Köln. Lagene hadde tidligere tatt seg gjennom den åpne kvalifiseringen, og skulle nå møte henholdsvis K29 og Kinguin i de første kampene.

Sterke prestasjoner av begge lag

DISSE SPILLER FOR DIGNITAS

Vis mer

Ruben «RUBINO» Villarroel
Joakim «jkaem» Myrbostad
Ricardo «fox» Pacheco
Jørgen «cromen» Robertsen (prøveperiode)
Jesper «TENZKI» Plougmann (prøveperiode)

DISSE SPILLER FOR TUNDRA

Henrik «becker» Becker
Karl-William «kalle» Haraldsen
Kristoffer «Mystic» Michelsen
Michael «m1kkis» Sokki
Aleksandar «jayzaR» Zarkovic

Ruben «RUBINO» Villarroel og Dignitas tok som forventet en enkel 2-0 seier mot det hviterussiske laget, med resultatene 16-12 og 16-4 på Overpass og Mirage. Tundra, som ble omdøpt fra Polaris rett før kvalifiseringen, overrasket og slo Kinguin 2-1 på kartene Mirage, Train og Cache. Dermed stod Tricked og GODSENT for tur for de norske håpene, som nå bare trengte to seire for å komme seg til den tyske turneringen.

Dignitas gikk knallhardt ut mot danskene og tok en komfortabel 16-8 seier på Mirage. Laget fikk det langt tøffere på Train, men etter en solid opphenting fra stillingen 6-13 tok laget en sterk seier med 16-14 på andre kart.

For Karl-William «kalle» Haraldsen og hans gutter gikk det dessverre ikke veien mot GODSENT. Laget tapte første kart 16-7 på Mirage, men gav svenskene kamp til døren. Ved ordinær tid stod stillingen 15-15 og dobbel overtid måtte til for å kåre en vinner. Det hele endte med et knepent 22-20 tap på det andre kartet, og 0-2 sammenlagt.

Heroic viste seg å være for sterke

Ruben «RUBINO» Villarroel og Dignitas ble slått ut av Heroic.
Starladder

Som det eneste norske håpet igjen skulle Dignitas få måle krefter mot danske Heroic, som per dags dato er regnet som det 14. beste laget i verden. Laget tapte til slutt 4-16 og 14-16 på henholdsvis Inferno og Nuke, hvor sistnevnte ble preget av sterkt spill hos danskene ved slutten av kartet.

Dermed blir det ingen norske lag å finne i Tyskland i juli, men helt uten nordmenn vil ikke turneringen være. Norske Håvard «rain» Nygaard og laget hans FaZe har fått direkte invitasjon til turneringen.

Guttene i Tundra går en usikker fremtid i møte, da lagets eneste svenske spiller annonserte på Twitter at prosjektet ikke lenger fungerte, siden laget mistet «cromen» til nettopp Dignitas. Dermed ser det trolig ut til at laget går hvert til sitt etter kvalifiseringen.

Gjengen i Dignitas er derimot svært opptatt i nær fremtid. Laget har flere kamper igjen i ECS Sesong 3, og skal også spille i den europeiske minor-turneringen i midten av juni. Der kjemper de om en av tre mulige plasser til den lukkede kvalifiseringen for årets andre major-turnering.

Siste fra forsiden