Sittestillingene til «Philip» i Nordic Warthogs

Ingen spiller Counter-Strike slik «Philip» gjør

Kapteinen avslører hemmeligheten bak suksessen i Nordic Warthogs.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

PHILIP LØSETH:

Vis mer

Rykket ned fra 1. divisjon i Telenorligaen våren 2016, men er tilbake som kaptein på Nordic Warthogs denne sesongen.

Ligger på delt førsteplass etter å ha vunnet over Celestial Gaming og Demise.no.

Var med å vinne turneringen på HadeLAN i vinterferien.

Philip «Philip» Løseth er tilbake i toppen av norsk Counter-Strike denne sesongen.

Noe av det Løseth er mest kjent for, er de mange unike sittestillingene. Kapteinen på Nordic Warthogs har nemlig forstått at ulike spillsituasjoner krever ulike måter å sitte på. Da presterer han rett og slett bedre. Gjennom tiden har bergenseren vært innom mange forskjellige varianter, som nå er perfeksjonert.

Under forklarer han med egne ord hvilke erfaringer han har hatt, og om positive og negative sider med de ulike variantene. Kanskje er noen av stillingene aktuelle for deg?

Ett kne opp – «spraydown»

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Dette er min primærstilling. Her har jeg venstre fot opp, noe som legger mindre press på venstre skulder. Jeg har ikke noe negative ting å si rundt denne posisjonen annet enn at du kanskje må være litt myk for å sitte sånn. Det gir en behagelig høyde mot skjermen, som igjen gjør at du får til de ultimate sprayene.

Begge knærne opp – «one deag»

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Dette er den sekundære posisjonen som blir brukt om jeg har lyst å skyte litt one-shots. Her krøller jeg meg sammen så mye jeg kan for å selv bli vanskelig og treffe (mindre skyteskive). Da får jeg litt bedre tid til å sikte inn og få det enkle skuddet i hodet. Her kreves det også utrolig bevegelighet, så denne anbefales kun for de som tøyer daglig!

Armen i lås – «Movement King»

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– «Armen i lås» er en stilling som gjør at jeg legger press på armen ned mot tastaturet, så jeg ikke mister grep. Det hjelper meg til å være raskere med «shoulder peaks» rundt hjørner og liknende. Det negative med denne stillingen er at det blir utrolig slitsomt etterhvert.

Avslapping – «Aggressive push»

Les også
Universitet vil gjøre e-sport til bachelorgrad
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Denne bruker jeg etter en tung økt med «armen i lås». Her spiller jeg på rå aim, der jeg løper på uansett hva det skulle være. Sittestillingen ville jeg anbefalt for deg som har lyst å hoppe inn først på bombeområdet, eventuelt gjøre åpninger i større områder. Som du ser er det en veldig avslappet posisjon, så det kan være et problem for de som sliter med synet.

Utålmodigheten tar overhånd

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Når jeg holder CT på diverse kart er det lett for at jeg blir lei av å vente på motstanderen, så jeg trenger en distrahering. Jeg blir rett og slett for urolig og vrir rundt både stolen og den ene foten for at jeg ikke skal gjøre noe dumt. Dette kan jeg anbefale for de som er litt aggressive spillere, eller eventuelt bare lei av å spille den kampen du er i der og da. Det negative med den er at du rett og slett kan tryne av stolen siden du sitter dersom du har uheldig vektbalanse.

Fokusert – «Tryhard»

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Denne er ganske selvforklarende. Du har rett og slett ikke tilgang til linsene/brillene dine og trenger og komme nært skjermen så du får med deg absolutt alt. Ulempen med denne stillingen er rett og slett at det kan være slitsomt for ryggen når stolen står såpass langt bak for å få få naturlig avstand til tastaturet bak skjermen.

Mer avslappende enn det ser ut – «Arm squeeze»

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Når fingrene mine går for raskt på tastaturet og jeg trenger å «temme» blodtilførselen er denne stillingen perfekt. Det ser kanskje litt overdrevent ut, men hva gjør man ikke for å spille optimalt. Det er egentlig ingen negative ting rundt denne posisjonen, så jeg ser for meg at det her er en «up & coming»-sittestilling for flertallet.

Når du må på do

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Det er lett for at det blir en del nerver rett før viktige kamper. Om du sliter med dårlig mage eller liknende er denne posisjonen optimal! Du bruker også veldig liten plass, og kan bruke en krakk om du ikke har tilgang til en god stol.

På kne

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Når bordet jeg bruker er alt for lavt, eller jeg rett og slett vil ha et større overblikk over skjermen er denne stillingen fantastisk! Det blir en annen vinkel på spillet og jeg ser mer. Det negative er at jeg får for mye press på beina og til slutt ikke får blod ned dit. Risiko for lammelse.

Oppløsning

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Dette er en reaksjonsposisjon som jeg bruker etter «på kne» hvis jeg kjenner jeg mister følelsene i beina. Det er også en tøyeøvelse som gjør at du får mulighet til å sitte i primærposisjonen. Eneste negative er at du må ha en litt stor stol for å få det til.

Maksimal avslapping - «bot mode»

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Dette er den stillingen jeg som oftest bruker når jeg spiller Bot Death Match. Den passer godt til akkurat det fordi jeg kommer meg godt bak i ryggen på stolen og får en passelig bredde på å flicke musen mye. Ofte trenger jeg litt bredere pult, men det var ikke tilgjengelig på dette LAN-et.

Nordic Warthogs neste kamp i Telenorligaen blir en toppkamp mot Norse mandag 6. mars klokken 20:00.

Siste fra forsiden