Telenorligaen utestenger spiller

Innrømte juks i video – utestenges i 2,5 år

– Jeg synes straffen er rettferdig, sier den utestengte spilleren.

Counter-Strike: Global Offensive
Valve

Håkon «Timber» Hjorth Minde utestenges i 2,5 år fra all deltakelse i konkurranser i regi av Gamer.no. Utestengelsen kommer etter at Minde innrømmet juks i en video som har blitt spredd på sosiale medier, som førte til at Telenorligaen opprettet sak mot spilleren. Redaksjonen i Gamer.no har fått innsikt i kjennelsen i saken, som sier at spilleren utestenges på grunn av juks i Telenorligaen og King of Nordic.

I tillegg til dette idømmes Exotic Gaming Academy tap i samtlige kamper der nevnte spiller har spilt denne sesongen. Også organisasjonen Exotic Gaming straffes – de utestenges fra all deltakelse i King of Nordic de neste seks månedene. Dette gjelder både hovedlaget og alle andre lag under organisasjonens fane.

– Har ført oss bak lyset

Erling Rostvåg er liga- og turneringsansvarlig i Gamer.no.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Minde har fått en strengere straff en det som er vanlig når man blir tatt for juksing. Liga- og turneringsansvarlig Erling Rostvåg begrunner den strengere straffen Minde har fått på følgende måte.

– Det henger sammen med at han tidligere har benektet å være involvert i juks, og at han har jukset systematisk for å sikre opprykk. Det fremstår som om han har vært sentral i å introdusere jukseprogrammer for deler av laget, og at han har forsøkt å føre oss som drifter ligaen bak lyset ved et par anledninger.

– Hva legger du i at han har forsøkt å føre dere bak lyset?

– Jeg har ikke så lyst til å gå i detalj på det, men han har kommet med sine versjoner av hvordan ting har blitt håndtert tidligere, blant annet i saken med «R1ks», der det i ettertid har vist seg at virkeligheten er en annen, sier Rostvåg.

Også Exotic Gaming straffes i denne saken. Rostvåg begrunner dette på følgende måte.

– Klubben har i flere omganger vært knyttet til spillere som jukser, og det har spesielt gått ut over King of Nordic. De bør jobbe med interne rutiner og etablere en kultur i egen organisasjon som etter vårt skjønn ikke er der i dag, avslutter Rostvåg.

Legger seg flat

Håkon «Timber» Hjorth Minde innrømmer at han har gjort en stor feil, men håper ikke hans tabbe ødelegger for resten av laget, som nylig deltok i King of Nordic og kom seg helt til finalen mot Sverige.

– Jeg har gjort en stor feil igjen, men håper at konsekvensene av mine handlinger ikke går utover spillerne som jeg spilte med, eller noen av de andre rundt meg som har støttet meg. På den lyse siden håper jeg at administratorene i Telenorligaen og King of Nordic ser hvor lett det er for en spiller i et lag jukser, og gir en gigantisk fordel, sier Minde.

Spilleren sier også at han håper å en dag kunne bruke sin erfaring til noe positivt, ved å hjelpe til å avsløre andre spillere som bruker ulovlige hjelpemidler.

Les også
Kingpins mister «Marcelious» og «nafu»
Håkon «Timber» Hjorth Minde håper å bruke sin erfaring til å hjelpe Telenorligaen.
Privat

– Jeg har tilbudt Telenorligaen mine tjenester som en ressurs for å ta folk som jukser, siden jeg har god peiling på hvordan de fungerer, og hvordan de som jukser tenker og spiller. Jeg håper de takker ja til dette. Om noen andre ønsker at jeg skal se på noen, ta gjerne kontakt med meg, sier Minde.

Minde sier også at han synes straffen er forståelig, og har derfor valgt å ikke anke.

– Jeg synes straffen er rettferdig. Både med tanke på min alder og måten det ble gjort på, synes jeg det ble behandlet på rett måte, avslutter Minde.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av Telenorligaen. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av Telenorligaen, og Telenorligaen har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden