Garnes videregående skole

Internasjonal interesse for e‑sport på videregående skole i Norge

Nå har Garnes bestemt seg for hvilke spill de skal gå for.

Patrick Strack/ESL/Garnes videregående skole

Etter at Gamer.no først avslørte at Garnes videregående skole i Bergen blir Norges første med e-sport på timeplanen, har nyheten blitt plukket opp av både lokale og internasjonale medier. Skolen har merket trøkket fra hele verden.

Internasjonal interessse

– Det ble en eksplosjon av interesse, både fra presse, elever som vil søke og de som ønsker å undervise. Folk fra hele verden, Sverige, Serbia, Canada og Norge, tar kontakt for å tilby sin kompetanse, forteller en fornøyd prosjektleder og avdelingsleder for realfag Petter Grahl Johnstad til Gamer.no.

Alt fra The Daily Dot, Ars Technica, Tech Insider, Inquirer og PC Gamer til NRK, Dagbladet og Bygdanytt har dekket nyheten om at e-sport nå blir en del den generelle studiekompetansen, med eksamen og karakter på vitnemålet.

– Vi hadde jo tenkt at dette skulle bli populært, det var vi forberedt på, men akkurat hvor populært det skulle bli visste vi ikke.

– Hvordan jobber dere videre nå?

– Det er jo en del tekniske ting som skal på plass. Vi skal ordne innkjøp av utstyr, finne noen gode avtaler og forsøke å finne sponsor. Deretter må vi se på lærekrefter, der har vi en viktig oppgave foran oss. Vi vet ikke akkurat hvordan den prosessen blir siden vi ikke vet omfanget av tilbudet vi ender opp med. Vi ønsker helst å få inn noen så raskt som mulig, forteller Johnstad.

Skolen regner med å utlyse stillingen som trener i løpet av våren.

– Hvor mange elever kan det bli aktuelt å ta inn i dette e-sportfaget?

– Vi har andre elever her med studiespesialiserende toppidrett innenfor håndball og fotball, så vi kan på sikt se for oss én klasse med toppidrett håndball og fotball og én eller to for e-sport. Det kan være opptil 60 elever totalt i dette faget. Det er noen faktorer her vi ikke rår over, og noe er også opptil de på inntaktskontoret i Hordaland.

Starter med Counter-Strike og League of Legends

Skolen åpnet en undersøkelse på sin Facebook-side i forbindelse med annonseringen. Formålet var å finne ut hvilke spill det var mest interessant å starte med. Ikke overraskende var det Counter-Strike og League of Legends som stakk seg ut med klar margin.

– Dette var de klart mest populære spillene i undersøkelsen, og det var i grunn som forventet. Vi velger å gi et tilbud der interessen er, men vil holde øynene åpne og være dynamiske og tilpasningsdyktige for det som skjer i e-sportverdenen fremover.

Han forteller at over 400 nordmenn har meldt sin interesse gjennom undersøkelsen.

Les også
– Gigacon er som Landstreffet uten alkohol og russebukse

– Dette er folk fra hele landet, så vi ender nok ikke opp med det søkertallet, men det virker som det er mye entusiasme og interesse for prosjektet vårt, avslutter prosjektlederen.

Det er kun de som bor i Hordaland som får plass. Skolen oppfordrer alle søkere til å sette en av deres linjer, for eksempel Medier og kommunikasjon, som førstevalg dersom man vil øke sjansen for å bli tatt inn.

Siste fra forsiden