Iransk League of Legends-turnering bannlyser kvinnelige helter

Ekskluderes på grunn av avslørende antrekk.

En av helten Katarinas mange skins.
Riot Games

Tidligere denne uken ble det kjent at flere kvinnelige spillkarakterer skal utelukkes fra høstens kommende League of Legends-turnering, World Cyber Games Iran, på grunn av deres dristige og avslørende kostymer. I følge turneringens Facebook-side er dette et resultat av lovgivningen i landet.

– I alle land må man overholde lovene og hvis vi vil holde vårt League of Legends-arrangement så må vi overholde lovene satt av Iran, skriver WCG Iran på sine Facebook-sider.

I en vanskelig posisjon

Saken har fått stor oppmerksomhet i det internasjonale League of Legends-miljøet, og reaksjonene har variert fra latter og oppgitthet, til sinne. Turneringsarrangøren står nå i en vanskelig posisjon, mellom Irans lovgivning og målgruppen sin. I den samme Facebook-posten presiserer de også at de fremdeles er i diskusjon med lovgiverne, og at de vil arbeide videre for å få restriksjonene fjernet.

– Vi trenger at alle iranske gamere og at våre internasjonale e-sport fans støtter vårt mål: å fjerne restriksjonene laget av regjeringen, forteller de.

Gjelder ikke nødvendigvis for alle

I følge cadred.org er følgende karakterer bannlyst fra turneringen:

AhriAkaliAsheCaitlyn
CassiopiaDianaEliseEvelyn
FioraIreliaJannaKarma
KatarinaKayleLeblancLeona
LissandraLuluLuxMiss Fortune
MorganaNamiNidaleeOriana
QuinnRivenSejuaniShyvana
SivirSonaSorakaSyndra
TristanaVayneViZyra

Alt håp er ikke nødvendigvis ute, noen karakterer er fremdeles under diskusjon. Det gjelder: Diana, Fiora, Karma, Kayle, Leona, Lissandra, Lulu, Lux, Nami, Quinn, Sejuani, Tristana, og Vayne.

WCG Iran skal avholdes fra den 12. til den 15. september.

Les også: Her er Europas beste League of Legends-lag

Siste fra forsiden