Counter-Strike: Global Offensive

IT-millionær satser tungt på danske e‑sportstjerner

Fem av verdens beste Counter-Strike-spillere blir medeiere i sin nye klubb.

Astralis ApS

Counter-Strike-spillerne som forlot Team SoloMid i desember annonserte mandag at de starter egen klubb, med danske investorer i ryggen.

– Vi har jobbet hardt med å skaffe finansieringen for å sikre den støtten vi synes et Counter-Strike-lag i verdensklasse fortjener. Det begrenser seg ikke til konkurranseutbetalinger, men også et stabilt miljø der man ikke trenger å bekymre seg for at lønna kommer når den skal, ulne kontrakter, krevende strømmekrav og utstyrsproblemer som påvirker prestasjonen, melder laget på sin hjemmeside.

Danske stjerner

Laget som består av danskene Rene «cajunb» Borg, Finn «karrigan» Andersen, Nicolaj «devve» Reedtz, Peter «dupreeh» Rasmussen og Andreas «Xyp9x» Højsleth har gjort det sterkt som Team SoloMid det siste året. De vant ESL ESEA Pro League, PGL Championship Series, Game Show, FACEIT og Fragbite Masters i 2015. I tillegg kom de på andreplass i Intel Extreme Masters San Jose, ESL ESEA Pro League Invitational og Intel Extreme Masters Season X. Totalt skal de ha vunnet over tre millioner danske kroner i fjor.

ASTRALIS BESTÅR AV FØLGENDE SPILLERE:

Vis mer
Rene «cajunb» Borg
Finn «karrigan» Andersen
Nicolaj «devve» Reedtz
Peter «dupreeh» Rasmussen
Andreas «Xyp9x» Højsleth
Danny «zonic» Sørensen (trener)

Nå bygger de opp sitt eget lag, Astralis, som de også er medeiere i. Og de får med seg Danny «zonic» Sørensen som trener.

– Spillerne er medeieren i selskapet bak Astralis. Vi mener at spillerne er en integrert del av veksten og uten dem er det ikke noe oss. Som en konsekvens er alle spillerne aksjeeiere i selskapet, står det i pressemeldingen.

IT-millionær går inn med finansiell støtte

Spillerne ser frem til å bruke denne muligheten til å virkelig plassere seg på e-sportkartet.

– Da vi først hørte om dette prosjektet var vi alle enige om at det var en ekstraordinær mulighet til å sette vårt eget preg på e-sport. Vi velger dette tilbudet over en rekke andre, inkludert langt mer lønnsomme på kort sikt, fordi vi tror på oppbyggingen av noe som vil prege spillet vi elsker i lang tid fremover, sier Finn «karrigan» Andersen i pressemeldingen.

Det er den danske IT-millionæren Tommy Ahlers og kapitalfondet Sunstone Capital som nå investerer millioner i selskapet Astralis ApS. Jakob Lund Kristensen er storaksjonær og en av stifterne. Han forteller til i et intervju med TV 2 Danmark at de har ti års erfaring med e-sport, og regner med en omsetning på 15-20 millioner kroner i 2016.

I starten vil klubben fokusere på Counter-Strike-laget, men planen er å utvide med lag i andre spill etterhvert.

– Takket være investeringen kan vi nå bli en internasjonal aktør før det er for sent. Det er nøyaktig hva vi har tenkt å bli, forteller Fredrik Byskov fra Sunstone Capital til TV 2.

Siste fra forsiden