Jade og Pey'j dukker opp i Beyond Good & Evil 2 – se ny trailer

Ubisoft inviterer også fansen til å være med på å lage innhold til spillet.

Ubisoft gikk på scenen for å vise frem Beyond Good & Evil 2 igjen. Først fikk vi se en ny filmatisk trailer som blant annet bekrefter at hovedpersonene fra det første spillet – Jade og Page – kommer til å være med i spillet. Interessant nok virker det som om Jade tar en antagonistisk rolle denne gangen, men husk at oppfølgeren kronologisk sett faktisk finner sted før det første spillet.

Informasjon om crowdsourcingen av spillet. (Video: Ubisoft)

Deretter fikk vi se noen små snutter av spillet i aksjon (som du også kan se bruddstykker av til høyre), før vi fikk høre om en ambisjon om å samarbeide med fansen om å lage spillet. Via selskapet HitRECord skal utviklerne ta imot musikk og kunst til spillet som fansen lager.

Ifølge enkelte twitter-kontoer har HitRECord tidligere betalt dem som jobber på slike prosjekter, men det ble ikke sagt noe om det under konferansen. Utover dette er vi er litt spente på hvordan det skal fungere i praksis. Når nettsiden til initiativet åpnes, får vi sikkert vite mer.

Lang ventetid

Beyond Good & Evil 2 ble først annonsert under E3-messen i 2008, men etter det ble det tyst. I 2012 forsikret Ubisoft-sjef Yves Guillemot oss om at det ikke var kansellert, men at utvikleren i stedet hadde valgt å prioritere arbeidet med Rayman Legends.

I 2014 opprettet Ancel sitt eget uavhengige spillstudio, Wild Sheep, der han siden har vært opptatt med overlevelsesspillet Wild. Spillskaperen beholdt imidlertid også jobben som utvikler hos Ubisoft for å fortsette arbeidet med Beyond Good & Evil 2.

I 2016 fikk vi se noen konseptkunstbilder som vitnet om at arbeidet fremdeles var underveis.

Les alt om E3 2018 i vår E3-seksjon »

Siste fra forsiden