Japanske onlinespill stenges

Square Enix må stenge Final Fantasy Online-spillene etter jordskjelvet.

Et av resultatene av jordskjelvkatastrofen i Japan er at landet har en akutt mangel på strøm, blant annet fordi flere atomkraftverk har sluttet å fungere. Derfor har innbyggerne blitt bedt om å kutte i strømbruken.

Japanske Square Enix, som drifter onlinespillene Final Fantasy XIV og Final Fantasy XI, velger derfor å stenge disse i minst en uke. Dette har de kunngjort på spillets europeiske support-side. Dessuten vil visse tjenester som man normalt vil finne på onlinetjenesten PlayOnline ikke lenger være tilgjengelig.

Square Enix beklager dette, og ber sine kunder om forståelse i denne uvanlige situasjonen. Kundene vil naturligvis ikke måtte betale månedsavgift for nedetiden.

Konami velger å gjøre det samme med Metal Gear Online. De har ikke gitt noen dato for når de planlegger å starte opp tjenesten igjen.

Sony har forøvrig valgt å utsette den japanske lanseringen av Motorstorm Apocalypse i Japan. Dette spillet finner sted i en San Francisco-inspirert by som har blitt ødelagt av et jordskjelv. Det er andre gangen hendelser i virkeligheten har ført til utsettelse av spillet. Første gangen var jordskjelvet som rammet Christchurch i New Zealand.

Siste fra forsiden