Anmeldelse

Jedi Knight II: Jedi Outcast

Jedi Knight II: Jedi Outcast er oppfølgeren til den populære klassikeren Dark Forces II: Jedi Knight fra 1997, et av relativt få virkelig gode spill basert på Star Wars-lisensen. Handlingen i spillet er satt noen år etter originalen. Kyle Katarn har lagt fra seg lyssabelen og arbeider for rebell alliansen som en leiesoldat.

Side 1
Side 2
Side 3

På et rutineoppdrag får Kyle og partneren hans, Jan , en beskjed fra Mon Mothma om å sjekke ut et SOS-signal fra en antatt ubebodd planet. Her finner Kyle ut at dystre ting er på gang i universet. Imperiet planlegger å utvikle en hær av elitesoldater med jedi-krefter.

Spillet starter som en ganske ordinær førstepersonskyter, og de første brettene er preget av mange små utfordringer i form av å hente nøkler, taste inn koder osv. De første timene går sakte, men når du får fatt på lyssabelen et stykke uti spillet, blir det atskillig mer interessant. Når du drar frem sabelen, skifter kameraet til tredje persons perspektiv, og det blir atskillig lettere å beregne de vanskelige hoppene, og dem er det mange av. Sabelen er utrolig lett å kontrollere, men vanskelig å mestre, akkurat slik det skal være.

Du kan gjøre utrolig mye rart med sabelen i hånda, du kan ta saltoer mot vegger, reflektere laserskudd, rulle raskt langs bakken for å unngå ting som sabelen ikke plukker opp og kaste sabelen din som en boomerang. Kampsystemet er utrolig godt utviklet. Du kan skifte mellom tre forskjellige måter å holde sabelen på: Blå betyr raske, men ikke så kraftfulle angrep. Rød gjør at du slår langsommere, men mye kraftigere. Gul er middels raske, middels kraftige angrep. Hva slags angrep du kan bruke, avhenger av hvilket grep du har.

Du starter med noen få jedi-krefter, men ettersom spillet går får du flere og de du allerede har, utvikles. Det er når du begynner å få kraftige jedi-krefter at du virkelig føler deg som en jedi. Du kan holde fiender i luften med et typisk Darth Vader-grep; skyte lyn fra fingrene som keiseren og tvinge fiender til å skyte på kameratene sine. I tillegg er det en del krefter som er nødvendige for å klare diverse oppgaver. For eksempel må du bruke "force pull" for å dra unna kasser som står i veien for dører og lignende. I tillegg til dette, kan du lege dine egne sår ved hjelp av jedi-kreftene, hoppe høyere eller gjøre at Kyle blir raskere og alt annet går i sakte film.

Den kunstige intelligensen i spillet er veldig bra utført. Fiendene i spillet vil løpe hvis de mister våpenet sitt, i hvert fall til de finner et nytt. De dekker hverandre og beveger seg for å unngå lyssabelen din. Noen vil kaste granater hvis du står et stykke unna og ta nevene fatt hvis du kommer for nærme.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden