PUBG Europe League - Kick-off Cup

«Jeemzz» dominerte da Liquid lekte seg til PUBG-seier i Berlin

De norske var på hugget i PEL Kick-off Cup.

PEL Esports

Team Liquid er igjen PUBG-kongene av Europa, med en dominans vi knapt har sett maken til i spillets e-sporthistorie. Laget lekte seg til seier i PEL Kick-off Cup i helgen, og norske Jim «Jeemzz» Eliassen viste seg frem som kanskje turneringens aller beste spiller.

Ble aldri spennende

«Jeemzz» og Liquid er best i Europa.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Før helgens finale så det ut til at vi skulle få en jevn og spennende turnering, men den planen var ikke Liquid med på. Allerede etter den første av tre dager med kamper hadde gutta sikret seg en enorm ledelse, og ingen av konkurrentene var noen gang i nærheten av å hente dem inn.

DISSE SPILTE FOR TEAM LIQUID

Vis mer

Jim «Jeemzz» Eliassen
Samu «Sambty» Kauppinen
Jord «ibiza» van Geldere
Jere «Jembty» Kauppinen

Da støvet hadde lagt seg satt Liquid igjen med 173 poeng, hele 70 poeng mer enn Se7en Esports på andreplass. Totalen inkluderte fem seire på tolv kamper, med kun tre plasseringer utenfor pallen.

Med pokalen hevet og diverse seiersrunder unnagjort, fikk Gamer.no noen ord med «Jeemzz». Ikke uventet sa han seg svært fornøyd med resultatet, men hvordan Liquid hadde klart å dominere på den måten hadde han ikke et umiddelbart svar på.

– Jeg er storfornøyd. Akkurat hva vi gjorde annerledes er jeg ikke sikker på, men vi spilte bra og har jobbet hardt for å bli et bedre lag, sa Eliassen.

Nordmannen var blant de klart beste hele helgen, og toppet statistikken for både drap og skade delt ut til motstanderne. Likevel mener han fokuset ligger på hva laget fikk til, fremfor individuelle prestasjoner.

– Så lenge man spiller godt sammen som et lag, så kommer det «kills». Hvem som får dem er litt tilfeldig når alle skyter på samme person. Jeg føler at jeg spilte bra, men kunne fortsatt spilt bedre og gjort noen ting annerledes.

FaZe tilbake i toppen

FaZe klatret seg opp til 3. plass, uten at «Aitzy» helt skjønte hvordan.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Mens ingen kunne gjøre noe med Liquid, fikk vi likevel spenning i kampen om de resterende plassene. Også her var flere nordmenn med i jakten, og til slutt var det FaZe og Ludvik «Aitzy» Jahnsen som kom nærmest med sin tredjeplass.

FaZe – som er vant til å kjempe i toppen – hadde prestert noe svakere enn forventet i både første fase av PEL-turneringen, såvel som i gruppespillet for Kick-off Cup. Etter siste kamp møtte vi en lettet «Aitzy», som tross pallplasseringen ser mer rom for forbedring.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

– Det var veldig deilig å ende opp på 3. plass. Jeg skjønner egentlig ikke helt hvordan vi endte opp der, men sånn går no dagan, lo nordmannen og fortsatte. – Vi spilte ikke noe bra før siste dag. Nå ser vi frem til fase 2 i midten av mai.

Flere nordmenn blant de beste

Det ble 5. plass for «ToWzErA» og Desperado.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Etter å ha overkjørt motstanden i gruppespillet, fikk Desperado slite innledningsvis i finalerunden. Laget med de to norske spillerne Kjetil «ToWzErA» Hytten og Jonas «C4LVINKL3IN» Sørvik så lenge ut til å havne utenfor pengeplasseringene, men hentet seg inn når det gjaldt som mest.

I turneringens aller siste kamp stakk Desperado like så greit av med seieren, etter en svært actionfylt avslutning. Poengene var nok til å sende gutta opp fra 8. til 5. plass, og dermed nådde de målsettingen sin for turneringen.

– Jeg er sykt fornøyd. Vi satset på topp fem, og vi klarte det. Vi har så enormt mye potensial i dette laget, og det beviste vi denne uken, sa en Hytten som er veldig selvsikker før neste Contenders-fase.

Besiktas endte som nummer seks, noe «simsy» var fornøyd med.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Mens Desperado nådde sitt mål, kom det på bekostning av en annen gruppe med nordmenn. Helnorske Besiktas hadde nemlig 5. plassen i lomma før siste match, men Erik «simsy» Gravrok, Mikael «ultra» Andersen, Tomi «TomiL» Lindbäck og Kristoffer «LuX» Holst Gabrielsen klarte akkurat ikke å forsvare den.

Da Liquid-konfettien hadde lagt seg var det likevel en fornøyd «simsy» som tok spørsmål fra Gamer.no. Å havne blant de seks beste i Europa er ingen ting å kimse av, og ting ser svært lyst ut før gutta skal i gang med neste fase i PEL Contenders League – PEL-turneringens 2. divisjon.

– Veldig fornøyd. Vi knakk noen viktige koder rett før denne turneringen, og det vises på sluttresultatet, sa Gravrok, og mente at 6. plassen ville gi laget et godt løft til selvtilliten.

Zoekt Een Naam-kaptein «Ivel» var stolt over spillerne sine etter helgens prestasjoner.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Siste norske deltaker fra finalen, Levi «Ivel» Haakenstad Sørensen, endte på 12. plass med sitt Zoekt Een Naam. Det er lagkapteinen meget fornøyd med, spesielt gitt at laget kom inn i turneringen uten mye erfaring med å spille på LAN.

– Vi tar med oss masse erfaring, og vi nådde målet vårt ved å komme til finalen. Nå er det hjem å spille Contenders, og så skal vi komme oss tilbake til kampen om å rykke opp til PEL, sa Haakenstad Sørensen til Gamer.no.

Den neste PEL-fasen begynner 17. mai.

Har du også lyst til å konkurrere i Playerunknown's Battlegrounds?
Trykk her for å melde deg på Norges største PUBG-liga »

Siste fra forsiden