Sluttspillet i Telenorligaen - Counter-Strike: GO

– Jeg er skråsikker på at Entelechy vil gjøre masse individuelle feil

Riddle-kaptein Håvard «JolietoG» Kristengård legger ingenting mellom før fredagens semifinale mot Entelechy.

Håvard Kristengård.
Nicolai Solbakk Willumsen/Gamer.no

I den jevneste avslutningen i Telenorligaen på mange sesonger, var begge lagene som skal spille den andre semifinalen på fredag allerede klare for sluttspillet. Entelechy var den soleklare lederen, med Riddle på andreplass. Dead on Arrival, som laget har figurert som de siste ukene skal representere Riddle i sluttspillet. Begge lagene har overrasket gjennom hele sesongen, og med drama mellom lagene i overgangsvinduet er det duket for en heidundrende semifinale.

Entelechy har knust all motstand i seriespillet, og står som en soleklar favoritt til å vinne hele sesongen, men med en kaptein som allerede har forlatt laget til fordel for et nytt et, så er det tvil om hvordan stemningen vil være. Riddle på sin side har hatt en solid kjerne for andre sesong på rad, og ønsker naturligvis å komme et steg lengre enn de gjorde i høstsesongen.

Kampen ser du direkte på Nettavisen fra fredag klokken 19:00 »

– Når det gjelder semifinalisten så kunne vi ikke vært mer fornøyd

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

Håvard «JolietoG» Kristengård
Henrik «neto» Kristengård
Joachim «DalcoN» Totland
Håkon «hk0n» Kvande
Christian «DreamcatchR» Paulsen

Håvard «JolietoG» Kristengård i Riddle forteller at heller ikke de har fått en helt optimal inngang til sluttspillet.

– Vi har ikke forberedt oss særlig bra frem mot sluttspillet, mye grunnet at alle fem ikke har hatt tid - det har vært eksamensperiode, mye jobb og til dels lite spilling. Kan vel si at vi har trent individuelt, og ikke så veldig mye som lag. Men det tror jeg skal gå veldig fint.

Han sier at laget likevel er fornøyd med å ha fått den suverene serielederen som motstander allerede i semifinalen.

Håvard «JolietoG» Kristengård er fornøyd med å møte den suverene serielederen.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

– Når det gjelder semifinalisten så kunne vi ikke vært mer fornøyd. Personlig så har jeg ikke tro på at Entelechy klarer å levere som de har gjort i seriespillet. De reiste på Birdie LAN i Sverige, spilte ikke noe bra i den turneringa der, og nå har jo nyheten om at «Saidonz» har fått seg nytt lag kommet, og da tror jeg rett og slett ikke stemninga er helt på topp. Jeg er skråsikker på at de vil gjøre masse individuelle feil, kanskje grunnet nerver, eller andre ting jeg ikke skal nevne, sier Kristengård.

Han forteller også om hvordan de skal klare å gå hele veien, hvis de klarer å overkomme første hinder i semifinalen.

– For at vi skal gå hele veien krever det at vi spiller på topp individuelt nivå. Vi har masse skuddkraft innad laget, og har vi dagen, så blir det en lett semifinale. En eventuell finale tenker jeg blir hard uansett, både Demise og Kingpins er begge to gode lag, og i mine øyner, mye bedre enn Entelechy.

Han trekker frem motstanderens kaptein som kampens store spiller, og sender samtidig et lite stikk i den retningen.

– Det er jo ingen på vårt lag som er i nærheten av ferdighetene til «Saidonz». Så jeg må jo nesten bare dra frem han. Med tanke på «Saidonz» sin fartstid i Counter-Strike-miljøet, vil han nok ha bruk for sin store erfaring ved å spille på et slikt høyt nivå. Han kommer nok til å ha god kontroll på hvor vi befinner oss til enhver tid, uavhengig om det ligger røykgranater der.

Les også
Dommen i jukseskandalen er klar

Selv om Entelechy ikke har særlig mye erfaring med å spille på scene, tror ikke Kristengård det vil ha stor betydning.

– Vi kommer til å spille vårt spill uansett, så det har ikke så stor betydning. Vi vinner knepent 2-0. 16-13 og 16-14, avslutter Kristengård.

– Sesongen er vi superfornøyd med

DISSE SPILLER FOR ENTELECHY

Vis mer

Ole «Saidonz» Christensen
Jonathan «Zame» Nyhagen
Henrik «Cryptik» Asphaug
Christoffer «hEllberg» Andersen
Mikael «mikki» Gaup

Avtroppende kaptein i Entelechy, Ole «Saidonz» Christensen forteller om situasjonen til laget, og at de ikke har trent sammen i det siste.

– Som de fleste har fått med seg er ikke jeg en del av Entelechy-laget lenger. Resten av gutta har valgt å holde sammen noe jeg er veldig glad for at de gjorde. De har spilt sitt, jeg har brukt litt tid med nye laget mitt, så vi har ikke forberedt oss så mye mot semifinalen i seg selv. Men jeg tror alle fem koser seg med spillet for tiden, og legger inn mye tid. Riddle har en skremmende blanding av erfaring og rå ferdighet, men de trener lite som lag, noe som gjør dem veldig uforutsigbare.

Flere mener at motsatt semifinale har favorittene til å vinne sluttspillet selv om Entelechy har vært suverene i seriespillet. Christensen er ikke uenig.

– Jeg er til en viss grad enig. Kingpins har klart å levere godt i flere sesonger på rad, og ender alltid opp i en finale. De har erfaring og vet hvordan man kontrollerer følelser og spillet sitt i de stressende situasjonene vi kommer til å oppleve til helga. Demis er også et vanskelig lag å slå, med tre spillere som spilte sammen på NOREG og utrolig god treffsikkerhet er det vanskelig å stoppe et sånt lag om et par av de har dagen.

Oppskriften for å slå Riddle, blir å nyte spillet.

Ole «Saidonz» Christensen og Entelechy må holde fokuset og late som de er på gutterommet.
Privat

– Blir bare å spille løst og ledig, vi har mange sterke spillere, og har en god grunnleggende forståelse for det taktiske. For oss blir det bare viktig å holde fokuset, ikke la enkle runder glippe og spille sammen.

Erfaringen etter Birdie LAN, hvor laget røk ut etter gruppespillet, tar de med seg inn i sluttspillet.

– I Sverige tror jeg mye av skylda var at første kamp var en halvtime etter at vi kom frem etter en lang kjøretur, så vi planlegger nok litt bedre tid til oppvarming i sluttspillet. Ellers må vi klare å unngå knekken om vi får en dårlig start, og jeg må klare å ta ansvar som leder selv om den originale planen kanskje ikke funker.

Laget har fått mye hets gjennom sesongen, og på spørsmål om hvordan de kommer til å takle at det kommer hets fra publikum eller motspillere, sier Christensen at de bare må stenge ut det.

– Håper vel nesten det ikke skjer, men er bare å sitte med headsetet godt plantet så skal vi ikke høre så mye av det som skjer rundt uansett. Det er bare å sette seg ned, prøve å låse alt annet ute og late som man sitter på gutterommet.

Om laget ryker i semifinalen vil det være en skuffelse i forhold til seriespillet. Men Christensen ser ikke på sesongen som en skuffelse likevel.

– Sesongen er vi superfornøyd med, målet vårt fra starten var å holde oss i 1. divisjon og satse på sluttspill til høsten. Det viktigste nå blir å vise et sterkt og samlet lag på sluttspill, om vi ryker mens vi spiller en god kamp har vi fortsatt gjort vår del. Guttene satser nok videre med en ny femmer uten meg, og begynner nok forberedelsene til høstsesongen fortløpende.

Han trekker også frem de størst styrkene til fredagens motstander.

– De har erfaring og de har vært med på dette før og vet hva som kommer. «DalcoN» og «DreamcatchR» er lagets farligste, om begge disse to treffer godt blir det vanskelig å spille mot, men alt i alt skal vi være et bedre lag, avslutter Christensen.

Siste fra forsiden