Altibox Eserien

– Jeg føler meg bedre rustet til denne sesongen

Strømsgodsets Andreas Bakken sier at han og lagkamerat Jørgen Haugeland skal kjempe helt i toppen i sesong to av Eserien.

Andreas Bakken (til venstre) og Jørgen Haugeland vil ta Eserien med storm.
Fahil Anweri/Apeks
Gruppe C.
Eserien.no

Fjorårsvinner Vålerenga er i fokus når gruppe C skal avgjøres på torsdag. Det gikk ikke helt veien for dem i seedingturneringen på SpillExpo, men de stiller fortsatt kruttsterkt til start og er selvfølgelig storfavoritter.

Tre av lagene i denne gruppen nådde sluttspill forrige sesong, noe som tyder på at det blir en voldsom kamp om plassene. Mjøndalen har hentet inn en ny spiller, men skal slite med å gjenta fjerdeplassen fra første sesong. Sandnes Ulf har fortsatt Aleksander Klubben, men også de har hentet inn en ny spiller, så det blir spennende å se hva de får til. Strømsgodset nådde ikke sluttspillet forrige sesong, men seiler opp som et av de aller beste lagene når Jørgen Haugeland har kommet inn igjen, i tillegg til å ha prestert fantastisk i NM. HamKam skal virkelig få slite mot disse gode lagene, men også denne sesongen kan de få inn positive resultater.

Se kampene i gruppe C torsdag 14. november fra klokken 14:00 »

LES OGSÅ: – Jeg har alltid hatt vært god på å prestere under press

– Ingen har bedre selvtillit og tankesett enn jeg har

I forkant av første sesong gikk Vålerenga ut og sa de skulle vinne hele greia, og de gjorde det. Selvtilliten til Arkan Resul er noe som har blitt et kjennetegn for landslagskapteinen. Før denne sesongen sparer han heller ikke på noe:

Nå har nivået blitt enda bedre på de andre spillerne, men vi går for førsteplassen selvfølgelig, sier han kontant.

Vålerengas Arkan Resul.
Eserien

I det nylige Norgesmesterskapet på Ullevål Panorama tapte Resul mot lagkamerat Magnus Myhrhaug Kristiansen, som også vant hele greia. Til tross for tapet virker Resul å ha selvtilliten i orden.

– Jeg følte jeg fortjente mye bedre resultat enn det jeg fikk, men sånn er FIFA. Jeg ble i alle fall norgesmester i stolpetreff, forteller en smilende Resul før han fortsetter:

– Jeg var ganske deppa at jeg tapte på den måten, men det tok meg bare én dag for å riste det av meg. Ingen har bedre selvtillit og tankesett enn jeg har.

Vålerenga-spilleren er fryktløs, men peker ut dem han mener er deres største konkurrent.

– Strømsgodset kommer til å bli det tøffeste for oss. Både Magnus og jeg slo ut Godset-gutta i NM-sluttspillet, og vi vet de virkelig vil ha revansj. Derimot blir det ikke lett for dem. Hvis vi hadde fryktet noen, så vet jeg at de frykter oss ti ganger mer, avslutter han tydelig.

Les også
Anmeldelse: FIFA 20

LES OGSÅ: – Høyden er kanskje prinsen fra Bergen, men vi har kongen

– Har vi en knallturnering kan vi vinne hele greia

Mjøndalen tok en overraskende fjerdeplass i forrige sesong av Eserien. Martin Landstad Pedersen er i hovedsak spilleren de kan takke for det. I den avgjørende runden vant han alle kampene sine, og stakk av med rundens spiller. Landstad Pedersen forteller at han ser fram til torsdagen.

Martin Landstad Pedersen.
Altibox Eserien

– Jeg føler meg veldig klar for torsdagen, og gleder meg til å spille mot noen av landets beste slik at jeg kan vise folk hvor nivået mitt er. Formen er på vei oppover etter godt NM hvor jeg gikk til kvartfinale, og etter en 29-1 denne helgen i Weekend League. Jeg håper å møte Magnus Myhrhaug Kristian på torsdag, spesielt etter seieren mot han i gruppespillet i NM.

Mjøndalen hentet inn en ny spiller til denne sesongen, men det var uvisst om han skulle spille. Landstad Pedersen fortalte hva konklusjonen ble:

– På torsdag blir det jeg og vår nysignering, Hans Christian Fostervoll, som stiller. Vi har begge levert sterke resultater i Weekend League og treningskamper som oppladning. Satser på at vi biter fra oss torsdag

På spørsmål om Mjøndalen kan komme lenger enn forrige sesong, svarer Landstad Pedersen:

– Jeg tror vi fort kan nå lenger, har vi en knallturnering kan vi vinne hele greia, men det er utrolig mange gode lag denne sesongen. Nivået er mye høyere. Med færre dager å spille på også, blir dagsform utslagsgivende, så her kan vi ikke være svake i noen kamper.

LES OGSÅ: Torsdag går startskuddet for andre sesong av Eserien - vi har oversikten

– Vi vet at toppnivået vårt er helt i toppen i Norge

Strømsgodset og Andreas Bakken kommer inn i sesongen i storform. For Andreas Bakken har 2019 vært et eventyr. Med seier i Copenhagen Games, Goosebumps Nordic FIFA Invitational og landslagsspill, har han nådd et voldsomt nivå. I Strømgodset har han fått inn en ny lagkamerat, og har god selvtillit inn mot runden:

Andreas Bakken.
Altibox Eserien

– Selvtilliten generelt i laget vårt er veldig god. Jørgen fikk endelig vist frem sitt høye toppnivå i NM og gjorde sakene sine strålende der. Jeg ble slått ut av Arkan i 16-delsfinalen i en jevnspilt kamp som endte med 3-2-tap i ekstraomganger. Under NM klagde jeg stort over at jeg skulle møte Arkan, da jeg mente at dette ikke var riktig i følge oppsettet, og i ettertid har arrangørene innrømmet at det ble gjort en feil i systemet og at jeg egentlig ikke skulle møtt Arkan i den kampen, men en gruppetoer. Likevel drar jeg med meg mye selvtillit etter ett ellers supert 2019 og seier i min kamp mot Frankrike på tirsdag.

Bakken mener at Strømsgodset stiller sterkere denne sesongen etter mye positivt i 2019.

– Jeg føler meg bedre rustet til denne sesongen. Tar med meg masse selvtillit og gode opplevelser fra de siste månedene med landslaget og i tillegg mine to triumfer i 2019 med seier i Copenhagen Games og Goosebumps. I tillegg er jeg trygg på min lagkompis og vi har ett veldig godt samarbeid oss to mellom. Strømsgodset blir tøffere å møte denne sesongen.

Bakken er tydelig når han forteller om ambisjonene de har:

– Det dere kan forvente av meg og Jørgen i sesong to, er to personer som kommer til å fighte alt de kan i hver kamp og forhåpentligvis kjempe helt i toppen. Vi har ambisjoner om å bli best og vi vet at toppnivået vårt er helt i toppen i Norge, så det gjelder bare å få det ut, avslutter han.

Siste fra forsiden