Intervju

Telenorligaen / StarCraft II

– Jeg har ekstra lyst til å vinne over «TargA» nå

Lørdag skal disse StarCraft-spillerne kjempe om seier i Telenorligaen.

Jens Waller «Snute» Aasgaard (t.v.) og Kristoffer «TargA» Marthinsen møtes nok en gang i finalen av StarCraft-ligaen på Gamer.no.
Helena Kristiansson/ESL

DETTE ER TELENORLIGAEN

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G og Expert. Over 2000 spillere har deltatt i vårsesongen og det er spilt mer enn 300 kamper i uka.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Disse møttes til ukentlige bruduljer, og etter syv runder avsluttes det hele i et sluttspill før man kårer endelige vinnere.

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Ligaportal med tabeller og kampoversikt:

Ingen er overrasket over at det er Kristoffer «TargA» Marthinsen og Jens Waller «Snute» Aasgaard som møtes i finalen av StarCraft-delen i Telenorligaen lørdag 2. mai klokken 16:00.

De norske toppspillerne tok seg enkelt gjennom det ordinære seriespillet, sikret seg beste seeding mot sluttspillet, og står for tredje gang ansikt til ansikt i finalen på Gamer.no.

– En veldig morsom duell

Dermed får vi får nok en duell mellom to meget gode zerg-spillere. Spillerne tror det kan skape god underholdning for publikum.

– Min beste match-up er zerg mot zerg, og jeg tror det samme gjelder for Snute, så for vår del er det en veldig morsom duell, forteller TargA til Gamer.no.

Snute er helt enig:

– Både TargA og jeg er ganske sterke i zerg mot zerg-kamper og trives med «match-up»-en». Vi må bare spille så godt vi kan, forteller han.

– Jeg tror de fleste syns det er kjekt å se på også, og det er uansett mer underholdende enn å se meg eller Snute kjøre over andre nordmenn, sier TargA med et smil.

De to nordmennene har spilt jevnt i en rekke tellende oppgjør den siste tiden. I kvalifiseringen til første sesong av WCS vant de én kamp hver, i Gfinity-turneringen nylig tapte TargA for sin landsmann, mens i Barcraft-turneringen til Komplett stakk TargA av med seieren.

Snute er revansjelysten

TargA har i tillegg vunnet begge de foregående StarCraft-sesongene på Gamer.no, etter å ha slått nettopp Snute i finalene. Det gir den blonde Team Liquid-spilleren en ekstra motivasjon til å spille på sitt beste.

– Ja, TargA har vunnet ganske mange kamper mot meg i det siste, så jeg har ekstra lyst til å vinne nå.

Kristoffer «TargA» Marthinsen blir intervjuet av kommentator Mats Engelien etter finalen på SpillExpo i fjor høst.
Les også
Anmeldelse:

Snute er klar på sine egne styrker og svakheter, og hva som venter på andre siden av brettet.

– Jeg er veldig flink defensivt og pleier å ta gode fights i zerg mot zerg-oppgjør. TargA er også flink defensivt, men liker også å angripe tidlig. Han kan være litt uforutsigbar. Jeg må passe på å ikke ta skade tidlig og spille så bra som mulig derfra, forklarer Snute.

Mannen med det lett gjenkjennelige skjegget vet også hva han må fokusere på når han møter sin landsmann enda en gang førstkommende søndag.

– Jeg har en tendenes til å tulle litt i mot slutten kampene, mens det er der Snute er best. Det må jeg passe meg for nå. Min styrke i zerg mot zerg-oppgjør er aggressivitet og at jeg tør ta sjanser, sier TargA.

I seriespillet av Telenorligaen så det tilsynelatende ut som TargA gikk på en skikkelig smell, der han tapte 0-3 for Snute. TargA forklarer dette med at han ikke hadde noe å spille for.

– Jeg prøvde ikke spesielt hardt mot Snute fordi vi begge var topp to, og resultatet hadde ikke noe å si. Vi spiller så mye mot hverandre i løpet av året, og som regel for en del penger, så hvis vi spiller i noe som ikke betyr noe for min del, prøver jeg bare å bli ferdig med det så fort som mulig.

Første kamp i oppgjøret mellom TargA og Snute i siste ordinære runde av Telenorligaen.

Etterlyser flere norske spillere på høyere nivå

– Skulle du ønske det var jevnere, at du fikk mer konkurranse i de norske ligaene?

– For min del er det greit at ligaene er litt lette for da slipper jeg å måtte forberede meg til kamper og så videre, men samtidig er det litt bortkasta tid. Det hadde vært kjekt om det var flere spillere på høyere nivå i Norge sånn at det ble litt mer konkurranse, men både jeg og Snute har gått på smeller før mot andre spillere i norske turneringer. Det er et par farlige spillere der, som Snitchables og Eiki.

– Hva mener du med at det er bortkastet?

– Nivåforskjellen mellom meg og et par av de som deltar i denne ligaen er såpass stor at det er ikke verdifull trening. Da blir det til at jeg møter opp til tiden, prøver å vinne så raskt som overhodet mulig, og bruker 30-60 minutter som kunne ha blitt brukt til rangerte kamper, customs eller sjekke opptak av andre kamper, forklarer TargA.

Snute vant alle sine kamper 3-0, bortsett fra oppgjøret mot WOLOLO, som klarte å ta ett kart i 3-1-oppgjøret. Aasgaard har et litt annet syn på deltakelsen i Telenorligaen.

– Det er gøy å vinne, men det er også bra om vi får bedre motstand. Det har ikke så mye å si egentlig, det at konkurransen er tilstede er det viktigste. Jeg synes det er bra at vi har en liga som støtter opp om spillerne i Norge, sier Snute.

Finalen mellom TargA og Snute ser du på GamerTV lørdag 2. mai klokken 16:00. Vinneren stikker av med 5000 kroner, mens andreplass får 2500 kroner.

Siste fra forsiden