Demise møter Kingpins - Telenorligaen: Counter-Strike: GO

– Jeg syns egentlig det er litt skremmende at vi kommer så lett til sluttspillet

Både Demise og Kingpins er klare for sluttspillet før de møtes i siste runde onsdag.

Anders «aNdz» Kjær er fornøyd med sesongen til nå.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

På grunn av Minor-kvalifiseringen mandag og tirsdag ble også siste runde av Telenorligaen flyttet. Samtlige kamper ble flyttet før det hele skal avgjøres onsdag. De fire lagene som skal gjøre opp seg i mellom er i teorien klare, og mye skal til for at Celestial stjeler den siste plassen fra Momentum. Med andre ord er det kun seedingen inn mot sluttspillet lagene har å spille for.

I bunn er situasjonen en helt annen. Digital Gamers har allerede rykket ned, og ytterligere fire lag står i fare for å rykke ned. Kampen i bunn blir en kamp til døren for samtlige lag.

Demise deltok ikke i Minor-kvalifiseringen, men kunne fra sidelinjen se et Kingpins-lag som tok nye steg. Reisen endte til slutt i mandagens siste kamp mot Tricked. Kaptein i Kingpins Anders «aNdz» Kjær er fornøyd med lagets progresjon den siste tiden, men undervurderer ikke Demise før onsdagens møte.

– Jeg tror kampen onsdag blir preget av de som har dagen individuelt. Det er ti gode spillere, så alt kan skje. Begge lagene kan vinne ligaen så tror nok begge lag gjør alt de kan for å vinne matchen. Jeg tror vi skal klare en 2-0 på en grei dag, det hadde vært en fin måte å avslutte sesongen på.

Kampen ser du onsdag kveld på Twitch klokken 20:00 »

– Det bør ikke stå på forberedelsene til sluttspillet

DISSE SPILLER FOR KINGPINS:

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Ole «Marcelious» Langan
Erik Hansen «truth» Dyrnes
Sander «Grusarn» Nordeide Iversen
Raymond «RashiiiE» Nilsen (prøvespill)

Som nevnt er Demise og Kingpins klare for sluttspillet før den siste runden onsdag. Kjær er naturligvis fornøyd med å ha sikret seg sluttspillet før toppoppgjøret.

– Det er definitivt digg å være klare for sluttspillet, det er det. Det er utrolig lett å miste poeng mot antatt dårligere lag, da de fleste lagene spiller helt annerledes enn de vi trener mot. Så vi er super fornøyd med å ha nådd sluttspillet.

Sluttspillet ble sikret gjennom sterke resultater mot Nordavind og Momentum, men Kingpins har gjennom sesongen gått på flere bananskall. Kjær synes det hele er rart og skremmende at de allerede er sikret en plass på Lillehammer.

– Vi hadde jo veldig bra resultater når vi slo Nordavind og Momentum tidlig, men vi har alt for mange uavgjort mot dårlige lag, i tillegg til ett tap mot et lag vi skal slå. Jeg syns egentlig det er litt skremmende at vi kommer så lett til sluttspillet selv med så mye poengtap, men det er et veldig skille blant topplagene og de som spiller for å overleve.

Anders «aNdz» Kjær (her i Temp.no-drakt) mener det er skremmende at de allerede er klar for sluttspillet.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Mikslagene har preget ligaen mindre denne sesongen i forhold til tidligere. Kjær friskmelder likevel ikke situasjonen, på tross av fem etablerte lag i toppen.

– Samtlige av de fem lagene har gjort bytter i løpet av sesongen og minst et av de trener ikke. Så noen friskmelding eller godt tegn vil jeg ikke si det er, det er lite som har endra seg fra i fjor, utdyper Kingpins-kapteinen.

Les også
Nordavind signerer Fortnite-verdensmester «Nyhrox»

Kjær mener også at Telenorligaen gjorde et godt initiativ ved å flytte hele serierunden.

– Det var et godt initiativ, og burde være en selvfølge fremover. Det er utrolig viktig at kommunikasjonen er god så spillerne ikke blir tvunget til å velge mellom ting. Det burde være stor takhøyde for å utsette osv. ved kvalifiseringer som dette.

Til slutt sender Kjær et skremmeskudd til sine øvrige konkurrenter før sluttspillet går av stabelen.

– Vi skal fortsette hardkjøret inn mot sluttspillet, det er det ingen tvil om. Det bør ikke stå på forberedelsene til i alle fall, avslutter Kjær.

– Jeg tror vi og Nordavind møtes i finalen

DISSE SPILLER FOR DEMISE:

Vis mer

Mikal «enix» Øiestad
Snorre «fletch» Granerud
Tony «NiTo» Nilsen
Jon Erik «ztk» Øygarden
Henrik «becker» Becker

Demise er i likhet med Kingpins også klare for sluttspillet. Mikal «enix» Øiestad i Demise mener kampen mot Kingpins vil være avgjørende for hvor fornøyd han blir med sesongen.

– Vi har levert helt greit. Vi er fornøyd med å ta et kart av Nordavind, men misfornøyd med å tape mot Momentum. Hvor fornøyde vi blir med seriespillet avhenger mye av kampen mot Kingpins, men det viktigste var uansett å sikre sluttspill.

Øiestad mener seedingen inn mot sluttspillet er viktig, men tror samtidig kampen om tittelen vil står mellom dem og Nordavind.

Mikal «enix» Øiestad tror de møter Nordavind i finalen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Selvfølgelig er seedingen viktig for oss, som er grunnen til at tapet mot Momentum er kjipt. Samtidig er det absolutt ingen krise, jeg tror vi og Nordavind møtes i finalen uansett.

Øiestad mener utviklingen denne sesongen har vært positivt, men setter spørsmålstegn med kontinuiteten og tror de fleste vil starte på nytt før neste sesong.

– Det er lag og ikke mikslag som kan ta Norge en vei i CS-verden, det er det ingen tvil om. Så det er et pluss at det er lag og ikke mikslag i toppen av Telenorligaen. Når det er sagt tipper jeg det kun er Nordavind blant topp fem som holder sammen til neste sesong, så da blir de fleste satt tilbake til start igjen.

Øiestad mener i likhet med Kjær at det var et godt tiltak å flytte serierunden.

SLIK SPILLES SISTE RUNDE AV COUNTER-STRIKE I TELENORLIGAEN:

Vis mer

Kl 20:00: Celestial - Nordavind
Kl 20:00: Infurity - Digital Gamers
Kl 20:00: Demise - Kingpins
Kl 20:00: Momentum - Bitfix
Kl 20:00: Flawless - Harald Trefots

Alle kampene spilles onsdag 31. oktober.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider. Her finner du også lenker til andre kamper som streames av miljøet.

– For oss er det ganske likegyldig da vi ikke kunne spille Minor-kvalifiseringen uansett, men det er en bra mulighet for andre norske lag så det er absolutt et godt tiltak.

Øiestad kan bekrefte at «becker» og «ztk» har tatt plass permanent. Likevel vil Demise få problemer med forberedelsene inn mot sluttspillet grunnet andre forpliktelser.

– «becker» og «ztk» er inne permanent og har vært det en stund. Vi skal prøve å få trent så mye som mulig frem mot sluttspillet, men på grunn av jobb er det begrenset hvor mye vi får tid til. Jeg tror denne kampen kan bli jevn, men vi vinner 2-0, avslutter Øiestad.

Slik ser tabellen ut før siste runde i Telenorligaen.
Gamer.no

Siste fra forsiden